Kuntoutuksen hakeminen

Halutessasi ammatillista kuntoutusta, sinun tulee itse hakea sitä täyttämällä kuntoutushakemus.

Poikkeuksena on tilanne, jossa olet hakenut työkyvyttömyyseläkettä ja samassa yhteydessä saanut automaattisesti päätöksen oikeudestasi ammatilliseen kuntoutukseen. Tällöin  voit siirtyä suoraan kuntoutussuunnitelman laatimiseen. 

Näin haet kuntoutusta

 1. Kartoita tilanne

  Ota heikentynyt työkykysi puheeksi esimiehesi ja työterveyshuollon kanssa. Yrittäjänä voit myös ottaa yhteyttä suoraan meihin.

 2. Lähetä hakemus

  Nopein tapa saada hakemus vireille on täyttää kuntoutushakemus verkossa. Tarvitset vain henkilökohtaiset pankkitunnuksesi. 
  Täytä kuntoutushakemus verkossa

  Voit myös tulostaa hakemuslomakkeen, täyttää sen ja lähettää maksutta meille osoitteeseen Veritas Eläkevakuutus, Tunnus 5016380, 00003 VASTAUSLÄHETYS.

  Hakemuksen lisäksi tarvitsemme työterveyslääkärisi tai hoitavan lääkärisi B-lääkärinlausunnon. Lähetä lausunto meille joko postitse yllämainittuun osoitteeseen tai käyttämällä suojattua viestipalvelua. Merkitse suojatussa viestipalvelussa vastaanottajaksi kuntoutus@veritas.fi. 

  Tarvittaessa pyydämme muita liitteitä, kuten työkykyneuvottelumuistiota tai työnantajan kuvausta työtehtävistäsi.

 3. Saat päätöksen

  Noin kuukauden kuluessa saat meiltä päätöksen oikeudestasi ammatilliseen kuntoutukseen ja myönteisen päätöksen kohdalla arvion kuntoutusrahasi määrästä. Päätöksen yhteydessä kerrotaan myös oman kuntoutusasiantuntijasi yhteystiedot.

 4. Laadi kuntoutussuunnitelma

  Päätös on voimassa 9 kuukautta. Sinä aikana sinun tulee tehdä kuntoutussuunnitelma, jossa kerrot, miten aiot palata takaisin töihin. Voit pyytää omaa kuntoutusasiantuntijaasi auttamaan suunnitelman laatimisessa.

 5. Hyväksytä suunnitelma

  Kuntoutusasiantuntijamme punnitsevat, onko suunnitelmasi realistinen ja tuettavissa ammatillisena kuntoutuksena. Mikäli suunnitelma on hyvä ja sisältää kaikki tarvittavat tiedot, saat siitä kirjallisen päätöksen. Jos taas suunnitelma ei sellaisenaan kelpaa, kuntoutusasiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä.

 6. Aloita kuntoutus

  Kun suunnitelmallesi on näytetty vihreää valoa, voit aloittaa kuntoutuksen työkokeilun, työhönvalmennuksen, lisäkoulutuksen tai uudelleenkoulutuksen merkeissä. Toimeentulosi turvaksi saat kuntoutusrahaa tai kuntoutuskorotusta.

 7. Palaa töihin

  Onnistuneen kuntoutusjakson jälkeen voit jatkaa työelämässä uusin eväin, toivottavasti vielä monen vuoden ajan.