Verokortin tilaaminen

Kun olet saanut eläkepäätöksesi, hae verotoimistosta mahdollisimman pian verokortti eläkettä varten. Kortin voi hakea osoitteesta www.vero.fi tai soittamalla verottajan palvelunumeroon 029 497 000.

Verokorttia varten tarvitset tiedot meiltä saamasi eläkkeen määrästä sekä kuluvan vuoden muista tuloista ja ennakonpidätyksestä. Verottaja lähettää pyynnöstäsi eläkeverokorttisi suoraan meille.

Myös perhe-eläkettä saaville lapsille pitää hakea kullekin oma verokortti.

Jos eläke alkaa eikä verokorttia vielä ole

Jos eläkkeen maksu alkaa ennen kuin olemme saaneet verokorttisi, joudumme pidättämään eläkkeestäsi 40 prosenttia veroa.

Samaten jos saat eläkettä takautuvasti menneiltä kuukausilta, peritään siitä 40 prosenttia veroa.

Palautamme liikaa pidätetyn veron heti saatuamme eläkeverokorttisi. Pyydä tällöin verottajaa merkitsemään korttiin, että se on voimassa takautuvasti eläkkeen alkamisesta saakka.

Seuraavien vuosien verotustiedot automaattisesti

Seuraavina vuosina saamme veroprosenttisi automaattisesti verottajalta. Sinun ei tarvitse lähettää saamaasi verokorttia meille.

Ulkomaille maksettavan eläkkeen verotus

Jos asut ulkomailla, eläkkeesi verotus määräytyy muun muassa sen mukaan, minkä maan kansalainen olet ja asutko ulkomailla tilapäiväisesti vai pysyvästi. Lue lisää eläkkeen maksamisesta ulkomaille.

Usein kysyttyä: Eläkkeen verotus

Miksi eläkkeestäni on pidätetty veroa 40 prosenttia?

Jos meillä ei ole eläkeverokorttiasi, joudumme pidättämään eläkkeestäsi 40 prosenttia veroa. Myös jos eläkettä maksetaan sinulle takautuvasti on pidätysprosentti 40 prosenttia.

Palautamme liikaa perityn veron heti, kun olemme saaneet eläkettä tai takautuvaa eläkettä varten annetun verokorttisi. Ota siis nopeasti eläkepäätöksen saatuasi yhteyttä verottajaan!