Valitse sähköinen työeläkeote

 

Ajantasaisinta tietoa eläkkeesi kehittymisestä saat omalta työeläkeotteeltasi osoitteessa www.tyoelake.fi. Kirjautuaksesi palveluun tarvitset vain pankkitunnuksesi.

Sähköinen työeläkeote sisältää koko työhistoriasi. Se on myös ainoa paikka, josta voit tarkistaa työskentelytietosi juuri niin usein kuin haluat.

Postitse voit saada työeläkeotteen vain joka kolmas vuosi, jos olet alle 60-vuotias. Täytettyäsi 60 vuotta voit saada työeläkeotteen useammin, mutta silloinkin vain kerran vuodessa. 

Työeläkeotteessa tärkeää on tietojen tarkistaminen, koska tuleva eläkkeesi perustuu niihin. Verkossa voit tarkistaa tietosi nopeasti heti, kun ne ovat vielä sinulla hyvässä muistissa. 

Koska eläketietosi ovat aina vain klikkauksen päässä, voit peruuttaa paperiotteen kokonaan valitsemalla sähköisen työeläkeotteen.

Näin valitset sähköisen työeläkeotteen:

  1. Mene osoitteeseen www.tyoelake.fi.
  2. Valitse "Oma työeläkeote".
  3. Klikkaa linkkiä "Kirjaudu palveluun" ja kirjaudu pankkitunnuksillasi.
  4. Klikkaa "Valitse toimitustapa".
  5. Ruksita kohta "Tarkistan otteeni verkkopalvelussa".
  6. Klikkaa "Hyväksy".

Sähköinen ote on maksuton. Iltaisin ja viikonloppuisin tehtävien tietopäivitysten vuoksi palvelu toimii sujuvimmin arkisin klo 6–20. Palvelu toimii myös mobiilisti. 

Miksi sähköinen ote on parempi kuin postitettava ote?

  • Ympäristöystävällinen
  • Aina saatavilla verkossa
  • Aina ajan tasalla

Haluatko muistutuksen tarkistamisesta?

Tykkäämällä Facebook-sivustamme varmistat, että muistat käydä tarkistamassa tietosi säännöllisesti. Jos sitten kaikesta huolimatta sattuisi käymään niin, ettet neljään vuoteen muista tarkistaa otettasi verkossa, lähetämme muistutukseksi paperisen otteen kotiisi.