Tietoa eläkkeensaajalle

Jos jo saat työeläkettä, löydät näiltä sivuilta vastauksia eläkettäsi koskeviin kysymyksiin.

Milloin eläke maksetaan?

Työeläkkeet maksetaan tilille aina kuun ensimmäisenä pankkipäivänä. Katso kuluvan vuoden maksupäivät täältä.

Tilinumeron muutos 

Maksamme eläkkeen sille tilille, jonka olet ilmoittanut eläkehakemuksessasi.

Jos tilinumerosi muuttuu, ilmoita meille uusi tilisi kirjallisesti jo hyvissä ajoin, ennen kuin suljet vanhan tilisi.

Kätevimmin ilmoitat tilinumeromuutoksesta henkilöasiakkaan verkkopalvelun kautta. Kirjaudu palveluun henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi ja ilmoita uusi tilinumero. Huomioithan, että sähköisesti ilmoitettu muutos astuu voimaan noin viiden arkipäivän kuluessa.

Voit myös ilmoittaa tilinumeromuutoksen käyttämällä pankkitilin muutoslomaketta. Voit lähettää tietosi Suomessa maksutta, sillä olemme maksaneet postimaksun puolestasi. Muista allekirjoittaa lomake!

Tietoturvasyistä emme voi vastaanottaa tilitietoja puhelimitse tai sähköpostitse.

Osoitteen muutos

Jos osoitteesi muuttuu, tee muuttoilmoitus Väestörekisterikeskukselle. Saamme uudet osoitetietosi sieltä automaattisesti.

Asutko ulkomailla? Jos muutat ulkomailla osoitteesta toiseen, lähetä uusi osoitteesi meille sähköpostitse osoitteeseen elakkeenmaksu@veritas.fi.

Töihin eläkkeen rinnalla?

Monet eläkeläiset haluavat jatkaa työskentelyä. Työnteko eläkkeellä kartuttaa myös uutta eläkettä. Ennen työn aloittamista kannattaa kuitenkin tarkistaa ansiorajat.

Usein kysyttyä: Eläkkeen maksaminen

Minulla on uusi tilinumero, miten ilmoitan sen?

Jos tilinumerosi muuttuu, ilmoita meille uusi tilisi jo hyvissä ajoin, ennen kuin suljet vanhan tilisi.

Ilmoita uusi tilinumero henkilöasiakkaan verkkopalvelun kautta. Kirjaudu palveluun henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi.

Voit myös ilmoittaa uuden tilinumerosi meille postimaksutta käyttämällä valmista lomakettamme.  Muista allekirjoittaa lomake. 

Emme voi ottaa vastaan tilinumeromuutoksia puhelimitse tai sähköpostitse, koska ilmoituksen lähettäjää ei silloin voida tunnistaa.