Eläkkeen verotus

Työeläkkeestä pidätetään veroa verottajan määrittämän henkilökohtaisen ennakonpidätysprosentin mukaan.

Kun eläkkeesi alkaa, sinun on tilattava verotoimistosta eläkeverokortti. Tämän jälkeen saamme veroprosenttisi vuosittain automaattisesti verottajalta, eikä sinun tarvitse enää lähettää verokorttiasi meille.

Verokortti voimaan aina helmikuussa

Uusi veroprosentti tulee voimaan vuosittain helmikuun alussa. Tammikuussa veroa pidätetään vielä edellisen vuoden prosentin mukaan.

Lähetämme myös vuodenvaihteessa sekä sinulle että verottajalle automaattisesti tiedot edellisen vuoden maksetusta eläkkeestäsi sekä ennakonpidätyksestäsi.

Muutokset verottajan ilmoittamaan veroprosentiin

Jos tuloissasi on tapahtunut muutoksia, voit tilata verottajalta uuden verokortin. Tilauksen voi tehdä osoitteessa www.vero.fi tai soittamalla verottajan palvelunumeroon 029 497 000.

Verokorttia varten tarvitset tiedot eläkkeesi määrästä, kuluvan vuoden muista tuloistasi ja niiden ennakonpidätyksestä sekä mahdollisista vähennyksistä. Verottaja lähettää pyynnöstäsi eläkeverokorttisi suoraan meille.

Jos haluat, että pidätämme eläkkeestäsi enemmän veroa kuin verokortissasi määrätään, voit ilmoittaa asiasta suoraan meille osoitteeseen elakkeenmaksu@veritas.fi. Ilmoita viestissäsi uusi, aikaisempaa suurempi veroprosentti sekä oma nimesi ja syntymäaikasi. Tietoturvasyistä älä lähetä viestissä henkilötunnuksesi loppuosaa.

Ulkomaille maksettavan eläkkeen verotus

Jos asut ulkomailla, eläkkeesi verotus määräytyy muun muassa sen mukaan, minkä maan kansalainen olet ja asutko ulkomailla tilapäiväisesti vai pysyvästi. Lue lisää eläkkeen maksamisesta ulkomaille.

Usein kysyttyä: Eläkkeen verotus

Miksi eläkkeestäni on pidätetty veroa 40 prosenttia?

Jos meillä ei ole eläkeverokorttiasi, joudumme pidättämään eläkkeestäsi 40 prosenttia veroa. Myös jos eläkettä maksetaan sinulle takautuvasti on pidätysprosentti 40 prosenttia.

Palautamme liikaa perityn veron heti, kun olemme saaneet eläkettä tai takautuvaa eläkettä varten annetun verokorttisi. Ota siis nopeasti eläkepäätöksen saatuasi yhteyttä verottajaan!