Mitä minun pitää tehdä saadakseni eläkettä?

Eläkettä pitää aina hakea täyttämällä eläkehakemus. Samalla hakemuksella voit hakea eläkettä sekä yksityisen että julkisen sektorin työskentelystä. Myös kansaneläkkeen hakeminen onnistuu samalla kertaa. Ainoastaan vapaaehtoiset eläkkeet ja ryhmäeläkkeet pitää hakea maksuun erikseen siitä yhtiöstä, jossa vakuutus on ollut.

Nopein tapa saada eläkehakemus vireille on täyttää se verkossa. Sen voit tehdä pankkitunnustesi avulla. 
Täytä eläkehakemus verkossa

Voit myös tulostaa hakemuslomakkeen, täyttää sen ja postittaa meille.  Lähetät hakemuksesi maksutta Suomen sisällä, kun käytät osoitetta: Veritas Eläkevakuutus, Tunnus 5016380, 00003 VASTAUSLÄHETYS.

Jos haet eläkettä myös ulkomaan työskentelystä, tarvitset eläkehakemuksen lisäksi U-liitteen, johon täytät ulkomaantyöskentelysi tiedot. Voit täyttää U-liitteen verkossa pankkitunnuksillasi tai tulostaa paperilomakkeen ja postittaa maksutta yllä mainittuun osoitteeseen.

Työkyvyttömyys- ja työuraeläkehakemuksen liitteeksi sinun on toimitettava B-lääkärinlausunto.  Lähetä nämä selvitykset meille joko postitse yllämainittuun osoitteeseen tai käyttämällä suojattua viestipalvelua. Merkitse suojatussa viestipalvelussa vastaanottajaksi tyokyvyttomyyselake@veritas.fi. Tietoturvasyistä emme suosittele tietojen lähettämistä tavallisessa sähköpostissa.

Katso tarkemmin, mitä eri vaiheita eläkkeen hakemiseen liittyy ja miten prosessi etenee.

Lue kaikki aiheeseen liittyvät kysymykset