VerNet-verkkopalvelun ohjeet ja suositukset

Rekisteröityminen ja kirjautuminen

Veritas Eläkevakuutuksen asiakkaana voit turvallisesti käyttää verkkopalveluamme. Allekirjoitettuasi VerNet-verkkopalvelusopimuksen ja toimitettuasi sen meille, lähetämme ilmoittamillesi käyttäjille sähköpostitse ohjeet palvelun käytön aloittamiseen.

VerNet-palvelun käyttöoikeus on henkilökohtainen ja vakuutuskohtainen. Käyttöoikeus oikeuttaa pääsyn luottamuksellisiin tietoihin. Pidä siis huoli, että kirjautumiseen käyttämäsi tunnukset ovat vain sinun käytössäsi. Älä säilytä kaikkia tunnuksia samassa paikassa.

Ensimmäinen kirjautuminen VerNet-palveluun

Voit kirjautua Vernet-palveluun osoitteessa vernet.veritas.fi. Ensimmäisellä kerralla sinun on kirjauduttava palveluun vahvalla tunnistautumisella suomi.fi-tunnistautumispalvelussa henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Lisätietoja Suomi.fi-tunnistuksesta.

Henkilöllisyytesi varmistamiseksi ohjaudut ensin rekisteröitymään Todenna.fi-tunnistautumispalveluun. Sinun tarvitsee rekisteröityä vain kerran. Rekisteröidyttyäsi voit aloittaa VerNet-palvelun käytön klikkaamalla Siirry palveluun -painiketta.

Jos haluat jatkossa käyttää vahvan tunnistautumisen ohella muita käyttäjätunnuksia, voit rekisteröitymisen yhteydessä luoda haluamasi käyttäjätunnukset. 

Jos et voi ensimmäisellä kerralla tunnistautua vahvalla tunnistautumisella rekisteröityäksesi Todenna.fi-palveluun, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Rekisteröitymisessä tietosi tallentuvat Todenna.fi-palveluun. Todenna.fi-palvelun tarjoaja vastaa siitä, ettei tietojasi luovuteta ulkopuolisten haltuun eikä niitä käytetä muuhun kuin niiden alkuperäiseen käyttötarkoitukseen.

Kirjautuminen rekisteröitymisen jälkeen

Ensimmäisen kirjautumiskerran jälkeen voit kirjautua VerNet-palveluun haluamallasi tavalla:

  • vahvalla henkilökohtaisella tunnistautumisella suomi.fi-tunnistautumispalvelussa henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella tai varmennekortilla
  • itse määritellyllä käyttäjätunnuksella ja salasanalla sekä matkapuhelimeen tai sähköpostiin lähetettävällä kertakäyttökoodilla.

Kirjautumistietojen muuttaminen

Voit hallinnoida kirjautumiseen liittyviä tietojasi Todenna.fi-palvelussa. Jos käytät erillistä käyttäjätunnusta ja salasanaa kirjautuessasi VerNet-palveluun ja epäilet, että ne ovat joutuneet vääriin käsiin, vaihda välittömästi salasanasi kirjautumalla Todenna.fi-palveluun vahvalla tunnistautumisella.

Käyttöoikeuksien poisto ja muutokset 

Ilmoita heti Veritakselle kirjallisesti, jos käyttäjän työsuhde päättyy tai hän ei muusta syystä enää ole oikeutettu käyttämään VerNetiä. Tämä on tärkeää, koska VerNet sisältää luottamuksellisia henkilö- ja palkkatietoja. Ilmoitus on tehtävä Veritakselle kirjallisesti, esimerkiksi VerNet-palvelun viestinä. Muista myös ilmoittaa uusista käyttäjistä. 

Tietoturvasyistä emme voi ottaa vastaan tietoja sähköpostitse emmekä puhelimitse. Puhelimessa emme pysty varmistamaan tietojen antajan henkilöllisyyttä, eikä henkilötietojen lähettäminen suojaamattomasti sähköpostilla ei ole suositeltavaa. Kun olemme ilmoituksestasi lakkauttaneet käyttäjän käyttöoikeudet, hän voi halutessaan itse poistaa VerNetin myös omista palveluistaan Todenna.fi-palvelussa. 
Jokaiselle käyttäjälle on ilmoitettava henkilökohtainen sähköpostiosoite. Tietoturvasyistä käyttäjätunnuksia ei voi liittää monen henkilön yhteiskäytössä olevaan sähköpostiosoitteeseen, esim. info@yritys.fi. Älä luovuta omia käyttäjätunnuksiasi muiden käyttöön. 

Salaus 

VerNetin tietoliikenneyhteys sekä palvelussa tapahtuva viestintä ovat SSL-salaustekniikalla suojattuja. Myös Todenna.fi:n käyttämät yhteydet ovat SSL-suojattuja.  Salauksen osoituksena selainikkunasi ylä- tai alapalkissa näkyy lukon kuva tai muu asiasta kertova kuvake. 

Istunnon kesto

Istuntosi VerNetissä vanhenee automaattisesti, jos et käytä palvelua 30 minuuttiin. Tietoturvasyistä sinut kirjataan silloin automaattisesti ulos palvelusta, ja menetät kaikki tiedot, joita et vielä ollut tallentanut. Voit jatkaa palvelun käyttämistä kirjautumalla sisään uudelleen. 

Maksujen välitys 

Voit tietyissä tilanteissa maksaa TyEL-vakuutusmaksun verkkopankissasi. Valitse oma pankkisi ja kirjaudu verkkopankkiisi henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi. Maksut välittää Paytrail Oyj. Paytrail Oyj:llä on Finanssivalvonnan myöntämä maksulaitostoimilupa. 

Selain 

VerNetin käyttämiseksi sinulla tulee olla www-selain. Tietoturvasyistä suosittelemme uusimpien selainversioiden käyttöä. VerNet tukee seuraavia selaimia: Internet Explorer 11 ja sitä uudemmat versiot, sekä uusin käytettävissä oleva versio selaimista Mozilla Firefox ja Chrome. Muilla selaimilla etenkin palvelun ulkoasussa saattaa esiintyä poikkeamia.

Jotta voit käyttää VerNet-palvelun kaikkia toimintoja, sinun pitää sallia ponnahdusikkunat (engl. pop-ups) selaimessasi. Selaimesi asetuksissa voit määrittää ponnahdusikkunat sallituiksi vain valitsemillasi sivustoilla.

VerNet-verkkopalvelu hyödyntää eväste- (cookie) ja JavaScript-tekniikoita ja näiden käyttö tulee olla selaimessasi sallittu. 
Näytön resoluution vähimmäisleveydeksi suosittelemme 1024 pikseliä.

Tiedostojen avaaminen

VerNet-palvelu sisältää linkkejä pdf-muotoisiin tiedostoihin. Niiden avaamiseen tarvitset erityisen lukuohjelman kuten Adobe Reader -ohjelman.

Asiakaspalvelumme auttaa

Jos sinulla on ongelmia sisäänkirjautumisessa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme:
•    TyEL-vakuutukset puh. 010 195 600
•    YEL-vakuutukset puh. 010 195 612
•    vernet@vernet.fi

Asiakaspalvelumme on avoinna arkisin klo 8.00–16.00.