VerNet-verkkopalvelun ohjeet ja suositukset

Rekisteröityminen ja kirjautuminen

Veritas Eläkevakuutuksen asiakkaana voit turvallisesti käyttää verkkopalveluamme. 

Työnantaja: tee VerNet-verkkopalvelusopimus täältä. Ilmoittamasi käyttäjät saavat sähköpostitse ohjeet palvelun käytön aloittamiseen. 

Yrittäjä: VerNet-palvelu on käytössäsi heti, kun vakuutuksesi on astunut voimaan. Kirjaudu osoitteessa vernet.veritas.fi. Haluatko jonkun muun hoitavat työeläkeasioitasi? Ilmoita muista käyttäjistä ja käyttöoikeuksista VerNetin viestillä tai verkkopalvelusopimuksella. Voit antaa muille käyttäjille oikeuden pelkkien työkykypalveluiden lisäksi katsella tai katsella ja päivittää vakuutuksesi tietoja.

VerNet-palvelun käyttöoikeus on henkilökohtainen ja vakuutuskohtainen. Käyttöoikeus oikeuttaa pääsyn luottamuksellisiin tietoihin. Pidä siis huoli, että kirjautumiseen käyttämäsi tunnukset ovat vain sinun käytössäsi. Älä säilytä kaikkia tunnuksia samassa paikassa.

Ensimmäinen kirjautuminen VerNet-palveluun

Kirjaudu VerNet-palveluun sähköpostitse saamasi henkilökohtaisen linkin kautta. Yrittäjänä voit kirjautua suoraan osoitteessa vernet.veritas.fi

Käytä VerNetiin kirjautumisessa henkilökohtaisia pankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai varmennekorttia. Ensimmäisellä kerralla sinua pyydetään tarkastamaan yhteystietosi.  

VerNet-palvelu käyttää Suomi.fi-tunnistuspalvelua käyttäjien tunnistamiseen. Lisätietoja Suomi.fi-tunnistuksesta.

Kirjautuminen rekisteröitymisen jälkeen

Kirjaudu VerNet-palveluun osoitteessa vernet.veritas.fi. Käytä uuteen VerNetiin kirjautumisessa henkilökohtaisia pankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai varmennekorttia.

Ulkomaiset käyttäjät

VerNet-palvelun käyttämä suomi.fi-tunnistus ei mahdollista tällä hetkellä ulkomaisten käyttäjien kirjautumista. Suomi.fi-tunnistukseen lisätään ulkomaisten käyttäjien kirjautuminen vuoden 2019 loppupuolella. Veritas Eläkevakuutus ei ole viranomainen (kuten esimerkiksi tulorekisteri), joten emme voi siirtymäaikana tarjota Katso-tunnisteiden käyttöä.

Henkilökohtaiset vakuutusneuvojamme auttavat sinua, mikäli sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta eikä sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää henkilökohtaisia pankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai varmennekorttia.

Käyttöoikeuksien poisto ja muutokset 

Ilmoita heti Veritakselle kirjallisesti, jos käyttäjän työsuhde päättyy tai hän ei muusta syystä enää ole oikeutettu käyttämään VerNetiä. Tämä on tärkeää, koska VerNet sisältää luottamuksellisia henkilö- ja palkkatietoja. Ilmoitus on tehtävä Veritakselle kirjallisesti, esimerkiksi VerNet-palvelun viestinä. Muista myös ilmoittaa uusista käyttäjistä. 

Jokaiselle käyttäjälle on ilmoitettava henkilökohtainen sähköpostiosoite. Tietoturvasyistä käyttäjätunnuksia ei voi liittää monen henkilön yhteiskäytössä olevaan sähköpostiosoitteeseen, esim. info@yritys.fi. Älä luovuta omia käyttäjätunnuksiasi muiden käyttöön.
 
Tietoturvasyistä emme voi ottaa vastaan tietoja sähköpostitse emmekä puhelimitse. Puhelimessa emme pysty varmistamaan tietojen antajan henkilöllisyyttä, eikä henkilötietojen lähettäminen suojaamattomasti sähköpostilla ole suositeltavaa.

Salaus 

VerNetin tietoliikenneyhteys sekä palvelussa tapahtuva viestintä ovat SSL-salaustekniikalla suojattuja. Salauksen osoituksena selainikkunasi ylä- tai alapalkissa näkyy lukon kuva tai muu asiasta kertova kuvake. 

Istunto ja uloskirjautuinen

Muista kirjautua ulos käytön jälkeen. Tietoturvasyistä suosittelemme tyhjentämään selaimen välimuistin ja sulkemaan sen.

Ollessasi kirjautuneena tulorekisteriin, sinun ei tarvitse enää tunnistautua uudelleen VerNet-palveluun. Vastaavasti jos olet tarkistamassa työeläkevakuutuksesi tietoja VerNet-palvelusta, sinun ei tarvitse tunnistautua uudelleen tulorekisteriin. Tämä edellyttää, että suomi.fi-tunnistuksen istunto on auki samalla selaimella.

Maksujen välitys 

Voit maksaa TyEL-vakuutusmaksun verkkopankissasi. Valitse oma pankkisi ja kirjaudu verkkopankkiisi henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi. Maksut välittää Paytrail Oyj. Paytrail Oyj:llä on Finanssivalvonnan myöntämä maksulaitostoimilupa. 

Selain 

VerNetin käyttämiseksi sinulla tulee olla www-selain. Tietoturvasysistä suosittelemme uusimpien selainversioiden käyttöä. Ensisijaisesti suosittelemme käytettäväksi Googlen Chrome-selainta, mutta VerNet tukee myös seuraavia selaimia: Edge, Internet Explorer ja Mozilla Firefox. Muilla selaimilla saattaa etenkin palvelun ulkoasussa esiintyä poikkeamia.

Jotta voit käyttää VerNet-palvelun kaikkia toimintoja, sinun pitää sallia ponnahdusikkunat (engl. pop-ups) selaimessasi. Selaimesi asetuksissa voit määrittää ponnahdusikkunat sallituiksi vain valitsemillasi sivustoilla.

VerNet-verkkopalvelu hyödyntää eväste- (cookie) ja JavaScript-tekniikoita ja näiden käyttö tulee olla selaimessasi sallittu. 
Näytön resoluution vähimmäisleveydeksi suosittelemme 1024 pikseliä.

Tiedostojen avaaminen

VerNet-palvelu sisältää linkkejä pdf-muotoisiin tiedostoihin. Niiden avaamiseen tarvitset lukuohjelman kuten Adobe Reader -ohjelman.

Asiakaspalvelumme auttaa

Jos sinulla on ongelmia sisäänkirjautumisessa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme:
•    TyEL-vakuutukset puh. 010 195 600
•    YEL-vakuutukset puh. 010 195 612
•    vernet@vernet.fi

Asiakaspalvelumme on avoinna arkisin klo 8.00–16.00.