Tekniska rekommendationer för VerNet-webbtjänsten

Webbläsare

För att kunna använda VerNet-tjänsten måste du ha ett webbläsarprogram. VerNet stödjer följande webbläsare: Internet Explorer 11 eller nyare versioner samt de nyaste versionerna av Mozilla Firefox och Chrome. Med andra webbläsare kan det förekomma avvikelser särskilt i tjänstens utseende. Av datasäkerhetsskäl rekommenderar vi att du använder de nyaste webbläsarversionerna.

Inställningar på din webbläsare

För att kunna använda alla VerNet-tjänstens funktionaliteter måste du tillåta popup-fönster i din webbläsare. I inställningarna för din webbläsare kan du själv välja vilka webbplatser popup-fönster ska tillåtas på.

VerNet-webbtjänsten utnyttjar cookie- och JavaScript-tekniker och din webbläsare måste vara inställd så att den accepterar dessa. 

Vi rekommenderar att du ställer in resolutionen på din bildskärm på en maxbredd om 1024 pixlar.

Autentisering med bankkoder eller mobilcertifikat

Om du loggar in på VerNet-tjänsten med dina bankkoder kan det finnas tekniska kravs som ställs av din bank. Närmare information om dem hittar du på bankens webbplats.

Du kan också logga in med ett mobilcertifikat. Tilläggsuppgifter kring mobilcertikatet och de tekniska kraven får du på adressen www.mobiilivarmenne.fi eller av din operatör.

Pdf-filer

VerNet-tjänsten innehåller länkar till filer i pdf-format. För att kunna öppna och läsa dem behöver du ett särskilt program, t.ex. Adobe Reader-programmet.