Arbetsgivarens webbtjänst

Är Veritas VerNet-tjänst trygg? Vem kommer åt försäkrings- och personuppgifterna?

Dataförbindelsen samt kommunikationen via VerNet-tjänsten är skyddade med SSL-krypteringsteknik. Veritas har gjort alla tekniska åtgärder som lagen förutsätter för att trygga personuppgifterna och ta hand om informationssäkerheten. Endast de personer i Veritas tjänst, till vilkas uppgifter det hör att sköta försäkringar, har tillgång till kundernas anställnings- och löneuppgifter.

Användarrätten är personlig och försäkringsspecifik. Användarrätten ger tillgång till konfidentiella uppgifter. Det är därför viktigt att du ser till att användarkoderna inte hamnar i händerna på obehöriga personer. Om du tappat användarkoderna ska du omgående meddela om det till Veritas.

Jag försökte logga in till VerNet-webbtjänsten men kom inte in. Varför det?

Vår webbtjänst är tillgänglig vardagar kl. 00–23, lördagar kl. 9–23 samt söndagar kl. 00–23. Övriga tider kommer du tyvärr inte åt dina försäkringsuppgifter. Du kan ändå bläddra i våra arbetshälsomaterial. Om det handlar om något annat problem i tjänsten, kontakta oss per e-post vernet@veritas.fi eller per telefon 010 195 600 (ArPL-kunder) eller 010 195 612 (FöPL-kunder). Vi betjänar dig per telefon och e-post måndag till fredag kl. 8–16. 

Jag loggade in på VerNet-webbtjänsten, och den ser konstig ut. Varför det?

Vi rekommenderar att du använder VerNet-webbtjänsten med de nyaste webbläsarna. Av webbläsarversionerna stöder vi Internet Explorer 11 eller nyare, samt Mozilla Firefox och Chromes nyaste versioner. Med andra webbläsare kan vi tyvärr inte garantera att webbtjänsten fungerar problemfritt. Till exempel kan tjänstens utseende ändras om du använder de äldre webbläsarna. 

Kan användarnamnet och lösenordet till VerNet-webbtjänsten ges vidare åt en annan person om man själv t.ex. slutar jobba vid företaget?

Användarnamnet och lösenordet är personliga och får därför inte ges vidare till någon annan. Inloggningskoderna som tillhörde personen som slutat jobba vid företaget måste upphävas skriftligen. Detta kan du göra t.ex. som ett meddelande på Veritas VerNet-webbtjänst. Användarrättigheter för en ny anställd kan beställas genom att fylla i webbtjänstavtalet

Smidig kundservice sparar dig tid och pengar. Hos oss får du Finlands bästa pensionsförsäkringsservice – från din namngivna kontaktperson. Välkommen som kund hos oss!