Företagarens minneslista

En företagare har alltid mycket på sin tallrik och försäkringar kanske inte känns som det mest centrala bland allt som man har att komma ihåg.

För att göra din vardag åtminstone snäppet lättare, har vi gjort upp en lista med alla de saker som är bra för dig som vår FöPL-kund att komma ihåg under årets lopp. Utan att glömma bort din arbetshälsa!

Januari

Kontrollera att din FöPL-arbetsinkomst motsvarar din arbetsinsats. Genom att hålla din arbetsinkomst på rätt nivå ser du till att du får en tillräckligt stor sjukdagpenning, moderskaps- eller faderskapspenning, invalidpension och ålderspension. Du kan kontrollera nivån på dina dagpenningar och pensioner med vår FöPL-räknare.

Februari

Kolla hur du kan främja din arbetshälsa genom att hålla din yrkeskompetens à jour. Logga in i vår VerNet-webbtjänst eller ta i bruk tjänsten genom att göra ett webbtjänsavtal med oss.

Mars

Kom ihåg att om du behöver ett intyg över att du har en lagstadgad FöPL-försäkring så kan du skriva ut ett sådant från vår VerNet-webbtjänst – precis när du behöver det.

April

Kontrollera ditt pensionsutdrag på adressen www.arbetspension.fi. Utdraget innehåller nu uppgifter om det föregående året och om din intjänade pension. Om något behöver korrigeras, meddela oss om det snarast möjligt. 

Maj

Läs hur du kan trivas bättre på jobbet genom att satsa på din livskontroll. Logga in i vår VerNet-webbtjänst.

Juni–juli

Kom ihåg att skaffa en ArPL-försäkring för din sommarhjälp så att arbetet också ger pension.

Koppla av och njut av sommaren, ladda batterierna inför hösten. Som utvilad är du mer kreativ och orkar bättre arbeta!

Augusti

Satsa på en säker och trygg arbetsmiljö: Praktiska hjälpmedel och anvisningar hittar du genom att logga in i vår VerNet-webbtjänst.

September–oktober

Kontrollera uppgifterna i ditt försäkringsutdrag. Du hittar utdraget i VerNet-webbtjänsten och kan smidigt korrigera alla ändrade uppgifter på en och samma gång. Det lönar sig också att bekanta sig med tipsen, de kan innehålla information som sparar dig pengar!

November

Skaffa nycklarna till en god självledning genom att logga in i vår VerNet-webbtjänst.

December

Kolla upp kommande årets försäkringsavgifter, aktuella lagändringar och våra nya tjänster i infopaketet som du fått per post.