Gott ledarskap behövs även på fotbollsplanen - FC Inters chefstränare Job Dragtsma tror på kommunikation

Den gångna Tipsligasäsongen var utmanande för Åbolaget FC Inter. Laget plågades av skador och de höga förväntningarna började falna i takt med förlusterna under sommaren. Trots att säsongen avslutades i mer positiva tecken blev medaljerna bara en dröm i år. Vi träffade lagets chefstränare Job Dragtsma och frågade hur han motiverar spelarna mot nya utmaningar efter en svår säsong.

Ligasäsongen slutade med HJK:s seger, och FC Inter Åbo var tvunget att nöja sig med 9:e plats i serietabellen. Dragtsma verkar trots allt inte kuvad. ”Det här är fotboll; det finns inga garantier för framgång, och man kan inte påverka allt. Härifrån fortsätter vi nu raskt mot följande säsong. Målsättningen är klar; vi är igen ute efter medaljer.”

När matchen efter den andra slutar med oavgjort eller i förlust kunde man tänka sig att stämningen sjunker åtminstone i omklädningsrummet. Enligt Dragtsma var spelarna trots allt positiva under hela säsongen. ”Trots omständigheterna hölls lagets humör uppe. Det är dock klart att segern är som doping för en fotbollsspelare. Framgångar ger energi och stämningen blir lättare, och då kan också tränaren vara mer direkt mot spelarna. Efter förluster måste man vara lite försiktigare med sina kommentarer”, berättar han.

Kommunikation grunden för allt

Hurdant ledarskap behövs det då på planen? Enligt Dragtsma kan nästan vem som helst hålla teknikträningar på fotbollsplanen, men det riktiga coachandet kommer fram först på den mer personliga nivån: ”Kommunikation är grunden för allt! Själv försöker jag prata mycket med spelarna och vara närvarande. Man måste också hålla antennerna ute; varje spelare är en individ, och man kan inte tala på samma sätt till alla.”

En spelare är aldrig heller bara en spelare. ”Privatlivet kan avspeglas i spelandet, och en coach måste också ta det i beaktande. Vi får till exempel många spelare från utlandet. Att flytta till ett nytt land är förstås alltid en stor grej, och vi försöker som lag få spelarna att känna sig trygga och välkomna.”

Rätt bemanning skapar ett framgångsrikt lag

Dragtsma har arbetat som tränare på heltid redan i 15 år, först i sitt hemland Holland, sedan i Turkiet och numera i Finland. Enligt honom har fotboll genomgått en stor ändring under de senaste åren.

Förut kunde lagets sammasättning hållas stabil i över fem år. Nuförtiden byter spelarna lag flitigare. ”Det har ju sina bra sidor, om man får jobba med samma spelare i flera år. Då lär man känna varandra bättre. Nuförtiden är det mycket rörelse mellan lagen och det gäller att välja de rätta personerna vid rätt tidpunkt.”

Små ändringar ger stora resultat

Under vintern är det dags att slå fast nästa års sammansättning och börja träna inför nästa säsong. Brainstorming står också på agendan; alla ska tillsammans fundera på hur laget i fortsättningen kunde klara sig bättre. ”Var och en måste fundera ut vad man själv kunde göra bättre. Dessutom måste vi tillsammans som lag diskutera och lyssna på varandras utvecklingsidéer.” Dragtsma har redan en lista med frågor till hela FC Inters organisation, från spelare och läkare till kontorspersonal. ”När vi skapar en trygg omgivning för diskussion får alla sin röst hörd och saker och ting kan utvecklas.”

”Några plötsliga, stora ändringar ska vi inte göra. Det tar tid att vända ett skepp, det går inte bara sådär med ett ryck.”

FC Inter är Veritas Pensionsförsäkrings långvariga samarbetspartner. Genom sina samarbetsnätverk och partnerskap strävar Veritas efter att skapa långsiktig trygghet. 

Nyckelord