Arman Alizad ingjöt självförtroende i Åboungdomar

Veritas Pensionsförsäkring och FC Inter ordnade torsdagen den 15 maj ett RESPECT-skolevenemang på Veritas Stadion i Åbo. Dagens tema var vi-anda och hur man klarar sig i livet. Mediepersonlighet Arman Alizad inledde evenemanget med att berätta gripande historier från sina resor ute i världen och att uppmuntra alla att förverkliga sina drömmar.

Över 100 ungdomar från högstadieskolor i Åbo deltog i evenemanget. Veritas ville genom temadagen erbjuda skolelever en möjlighet att reflektera över livskontroll och kanske också få en gnista för att börja idrotta. Det gagnar alla att de unga mår bra.

Utbildning är ett privilegium

På torsdag eftermiddag var det vimmel i Veritas Stadions restaurangutrymme då skoleleverna tog foton med sina smarttelefoner och hämtade autografer av såväl Arman Alizad som FC Inters representationslags spelare. Salen tystnade dock när Alizad började sitt anförande.

Alizad berättade om sin barndom som invandrare i Finland, om tv-serierna Kill Arman och Arman ja viimeinen ristiretki samt om sina resor till världens oåtkomligaste platser. ”Ibland var vi ställda inför helt otroligt svåra situationer, men vi hade en enorm iver att göra det här jobbet. Vi trodde på vår sak och det hjälpte oss framåt.” Han uppmanade alla att inte ge upp: ”Om ni har någon dröm som ni vill förverkliga, men någon säger att det inte kommer att lyckas, så ge inte upp innan ni har provat själva! Det har ingen betydelse hur många gånger man faller omkull, utan det, hur många gånger man stiger upp igen!”

Alizad betonade också betydelsen av att gå i skola: ”När jag själv gick i skolan tyckte jag inte heller om att göra läxor, och så hade man ju också prov ibland. Men sådana saker som vi här tycker är helt självklara är stora privilegier och till med helt onåbara för andra. När jag rest ute i världen har jag sett hurdana problem bristen på utbildning kan orsaka.”

”Jättebra grej!”

Efter den oförglömliga presentationen var det dags att gå ut på gräsplanen och bolla med FC Inters representationslags spelare Magnus Bahne, Tamás Gruborovics, Henri Lehtonen, Mathias Lindström, Ville Nikkari, Ari NymanMika Ojala och Severi Paajanen. Spelarna ledde teknikpunkter där man i små grupper övade bland annat att dribbla bollen och sparka mål.

Sjundeklassisten Amanda Pannone från Mikaelin koulu i Åbo hann kommentera evenemanget mitt i spelandet: ”Det här var en jättebra grej! Jag har följt med Armans program på tv, så det var fint att träffa honom live och få en autograf. Jag går också ofta på Inters matcher på somrarna, så det var fint att få spela med laget!”

FC Inter är Veritas Pensionsförsäkrings långvariga samarbetspartner. Genom sina samarbetsnätverk och partnerskap strävar Veritas efter att skapa långsiktig trygghet. Lagsporter, ungdomsarbete och företagande har valts som tyngdpunktsområden för Veritas sponsoreringssamarbete.