Kom ihåg att kontrollera ditt pensionsutdrag

När granskade du ditt pensionsutdrag senast? Din kommande pension grundar sig på precis dessa uppgifter så det lönar sig att vara på alerten.

För att komma åt dina uppgifter ska du logga in på ditt pensionsutdrag på adressen www.arbetspension.fi. Det gör du enkelt med dina bankkoder.

Gå igenom uppgifterna med omsorg. Om det bara har gått ett år sedan förra gången du gjorde det så räcker det med att granska uppgifterna för 2015. Ta också en titt på våra läsanvisningar.

Om du inte vill kontrollera dina uppgifter på webben får du ett utdrag per post med tre års mellanrum. Kolla närmare uppgifter här.

Vad innehåller pensionsutdraget?

På ditt pensionsutdrag ser du hur mycket pension och för vilket arbete du har tjänat in fram till slutet av år 2015. Det innehåller också uppgifter om pensionen som du tjänat in på t.ex. föräldrapenning och sjukdagpenning. Pensionen för studier finns med om du har tagit examen 2005–2015.

Meddela genast om något fattas

Om alla dina uppgifter stämmer behöver du inte göra något. Däremot ska du alltid meddela oss om något inte stämmer eller fattas. På det sättet ser du till att du får all den pension som du har rätt till.

Du når oss på de nedanstående numren, utgående från vad din korrigering gäller:

  • anställningar och löner, tfn 010 195 600
  • företagarverksamhet, tfn 010 195 612.

Pensionsprognos med hjälp av vår räknare

På ditt pensionsutdrag ser du hur mycket pension du hittills har tjänat in. Genom att fylla i detta belopp och din månadsinkomst i vår pensionsräknare får du en uppskattning av din kommande ålderspension.