Veritas kundevenemang kastar ljus på pensionsreformen

På infotillfället om pensionsreformen går man igenom det allra viktigaste: vad ändrar, varför och vad förblir likadant.

På en och en halv timme hinner man få ordning på fakta och få insikt i pensionssystemet ur många olika synvinklar. Det vet försäkringskontaktchef Linda Mattsson och Jaana Lehikoinen samt kundkontaktchef Taina Tauschi som håller i trådarna för Veritas infotillfällen om pensionsreformen.

”Ibland kan det dra ut på tiden lite, när diskussionen på riktigt kommer i gång”, erkänner Lehikoinen.

Veritas team har nu ordnat infotillfällen i drygt ett års tid. Innehållet uppdateras allteftersom detaljerna kring pensionsreformen 2017 preciseras. Brukar det komma många åhörare?

”Javisst. Vi har träffat hundratals kunder. Arbetstagare, företagare, företagsrepresentanter... Och man får ta med sig en kollega eller en familjemedlem också”, tipsar Tauschi.

Varför lönar det sig att delta?

Pensionsreformen påverkar alla finländare på ett eller annat sätt. Ett kundevenemang är ett bra tillfälle att få svar på sina frågor.

”Vi har bra stämning och har fått mycket positiv feedback. Deltagarna tycker att de får mycket sakkunnig information som ändå är lätt att förstå”, Tauschi berättar.

För kontaktcheferna är infodagarna lite längre än vanliga arbetsdagar, men samtidigt fulla av intressanta möten och bra diskussioner.

”Det är jättetrevligt att träffa kunder ansikte mot ansikte. Man får lite variation jämfört med att sitta vid arbetsbordet och prata i telefon”, säger Mattsson.

Anmäl dig på förhand

Infoteamet har rest runt i landet hela vägen från Ekenäs till Uleåborg och från Jyväskylä till Kristinestad. Tillfällen ordnas där det verkar finnas efterfrågan.

”Vi strävar efter att vara så nära våra kunder som möjligt. Dessutom håller vi infon både på svenska och på finska beroende på kundgruppen”, berättar Lehikoinen.

Vem som helst är välkommen att delta, bara man har anmält sig på förhand. Tauschi hänvisar de intresserade till Veritas webbsajt.

”Via vår händelsekalender kan man anmäla sig snabbt och smidigt. Där hittar man också tid och plats för kommande infotillfällen.”