Arbetslivsforum kommer igen – anmäl dig redan nu

Anmälan till Arbetslivsforum 2018 har inletts. Seminariedagen består av ett inspirerande bombardemang från arbetslivets olika hörn med temat human intelligence. Evenemanget är avgiftsfritt för vår kunder. 

Arbetslivsforum ordnas i Finlandia-huset i Helsingfors 4.10.2018. Man kan anmäla sig via vår evenemangskalender.

”Vi är entusiastiska över seminarieprogrammet. Vi bjuder på väldigt intressanta uppträdanden och inlägg”, berättar Veritas arbetshälsochef Minna Lundström.

Dagen inleds med hjärnforskaren Katri Saarikivi, som talar om empatiförmåga och emotionell intelligens i vimlet av smartenheter – alltså om hur våra hjärnor omformas under den digitala tidsåldern. Sedan får vi lyssna till Ari Rämö, som talar om uppskattande ledarskap, och till Anna-Leena Toivanen, som föreläser om holistisk hälsa.

”Jag tror att cheferna kommer att få flera aha-upplevelser under Aris inlägg. Anna-Leenas framträdande kommer i sin tur att aktivera åhörarna på flera olika sätt, tipsar Lundström.

Efter lunchen lyssnar vi ännu på filosofen Frank Martela, som försöker lösa meningsfullhetens mysterium, samt författaren och komikern Marjo Rantanen, som avslöjar varför stämningen och upplevelser är nyckeln till framgång.

”Livfulla anföranden och god stämning utlovas. Denna dag är väldigt lik Veritas: vi har lyft fram det människonära och mänskliga färdigheter. Utan dessa klarar vi oss inte i arbetslivet som har tagits över av artificiell intelligens och digitalisering.”

Ett bra tillfälle att bygga nätverk

Arbetslivsforum 2018 erbjuder också ramar för nätverksskapande och kamratstöd. Under dagen har vi reserverat tid för fri samvaro.

”Redan i fjol gladdes deltagarna åt möjligheten att bygga sociala nätverk, så i år har vi reserverat ännu mera tid för utbytet av tankar. Finlandia-huset erbjuder många naturliga träffpunkter och man stiftar automatiskt nya bekantskaper”, berättar försäkringskontaktchef Jaana Lehikoinen.

Ta en titt på hur det såg ut under fjolårets Arbetslivsforum.