Tidskapseln murades för Veritas nya ekoeffektiva huvudkontor i Kuppis

TR_peruskivenmuuraus.png

Byggandet av Veritas nya huvudkontor i Kuppis i Åbo tog ett steg framåt 2.5.2019, då Veritas tidskapsel murades in i grundstenen. Tidskapseln innehåller intressanta plock ur Veritas nutid och historia, så som den färska årsberättelsen och kundbarometern, tidningsartiklar, det första pensionsbeslutet från år 1969 och 110-årshistoriken i teaterversion.

-         - När huset en dag rivs hittar kommande generationer tidskapseln. Å andra sidan byggs huset för att hålla i rentav 100 år, säger Veritas personaldirektör Jenni Kosunen.

Vd Carl Pettersson är påtagligt entusiastisk över att se Trivium Retoriikkas byggnadsarbeten framskrida.

-        -  Vi är ivriga över att i slutet av nästa år flytta till moderna lokaler och tänker följa med byggprojektet regelbundet även på plats och ställe. Speciellt stolta är vi över de hållbara och effektiva värden som styr byggandet. Det ska vi speciellt tacka placeringsdirektör Niina Bergring för, hon har segt drivit detta tema tillsammans med vår fastighetsenhet, berömmer Pettersson.

Ekoeffektiva och hållbara värden och personalens medverkan viktigast

En personalarbetsgrupp vid namn INTO har varit med och planerat det nya huvudkontoret. Veritas insåg redan när planeringen inleddes hur viktigt det är att personalens röst hörs. INTO-gruppens medlemmar har också varit med och kommunicerat om hur byggarbetena framskrider.

-          - Det har varit belönande att vara med i den här gruppen. Dagens evenemang, där vi turvis kastade ”lera” på tidskapsel i grundstenen, blir för mig ett oförglömligt Veritasminne, säger INTO-gruppens medlem, pensionsexperten Tarja Lehto.

Veritas huvudkontor Trivium Retoriikka beräknas vara färdigt i oktober 2020. Man kan även följa med byggandet live via en webbkamera på sidan: https://www.triviumretoriikka.fi/