En bra chef visar exempel

Det är rusning på takåsen då Hämeen Laaturemonttis montörer renoverar ett buckligt tak på ett gammalt hus.  En av dem är bolagets verkställande direktör Kimmo Riihimäki.

Det är omöjligt att se vem som är chefen i gänget. Borde inte chefen sitta bakom ett ekbord på huvudkontoret i kostym och slips?

"Hos oss behövs inga titlar. Vi är alla jämlika sinsemellan, punkt slut", konstaterar Riihimäki.

Han drar på sig blåstället, klättrar upp på taket med sina medarbetare och svarar i telefonen då någon av dem ringer, även mitt i natten. Om det uppstår problem löser man det tillsammans.

Den här principen har visat sig bära frukt. Riihimäki har utvecklat sitt bolag från en liten plåthall under recessionsåren till Finlands största takrenoveringsfirma. Omsättningen för den löpande räkenskapsperioden kommer att nå upp till närmare 50 miljoner euro.

"Vårt fina resultat beror endast på att jag leder genom att visa gott exempel och bygga relationer. Siffrorna är liksom en biprodukt av det hela."

Respekt ska förtjänas

På morgnarna kommer Riihimäki till arbetsplatsen först av alla och fixar morgongröt. Samtidigt ser han på vilket humör hans medarbetare är när de kommer till jobbet.

"Så bra människokännedom har jag nog att jag genast ser om en person är missnöjd med något. Då tar jag tjuren vid hornen och så diskuterar vi igenom det hela meddetsamma. Inga konflikter blir och pyr under ytan."

Genom att engagera sig fullt ut har Riihimäki vunnit sina medarbetares respekt.  Han kräver aldrig något av dem som han inte skulle göra själv.

"Jag kliver först ut ur min egen komfortzon, och så följer de andra efter mig. Det gör att mina medarbetare kan relatera till mig, och det fungerar mycket bättre än bara vackra ord."

Förvänta dig inte att andra ska göra ditt jobb

Det goda arbetsklimatet på Hämeen Laaturemontti gör att alla arbetar hårt och i raskt tempo. Alla ansvarar för att hålla stämningen uppe.

"Laganda är inget som uppstår av sig självt. Men då var och en hjälper till när det behövs finns det alltid många hjälpande händer."

Alla följer samma motto: "Förvänta dig inte att andra ska göra ditt jobb". Ibland konkretiseras det som mycket små handlingar.

"Vd:n böjer sig ner och plockar upp ett skräp från golvet precis som alla andra", säger Riihimäki.

Hur få personalen att motionera?

Receptet på att föregå med gott exempel fungerar också i fråga om motion. Kimmo Riihimäki håller sina medarbetare motiverade med hjälp av olika tävlingar och evenemang; det kan handla om allt från att tävla med mikrobilar till att springa maraton. Riihimäki prövar först själv på de olika grenarna.

Det senaste han hittat på är en konditionstävling som börjar i januari. Alla deltagare får genomgå ett starttest med en tränare, som sedan gör upp ett kost- och träningsprogram för var och en. Om ett halvt år vinner det team som tillsammans har lyckats höja sin kondition mest.

"Vinnarna belönas med en utlandsresa", lovar Riihimäki.

Det är givetvis frivilligt att delta i tävlingen. Nästan alla 230 medarbetare har redan anmält sig.