Så här bygger du det perfekta teamet

En bra ledare fyller sitt team med olika typer av experter och låter dem göra det som de är bäst på.

Henrik Dettmann, tränare för det finska basketlandslaget, har en klar bild av hur man sätter ihop ett vinnande lag. Allra först måste ledaren se till att han eller hon faktiskt känner medlemmarna i teamet.

”Det är bra att vara medveten om svagheterna, men man måste fokusera på styrkorna. När coachen har en bild av sina medarbetares kunskaper och färdigheter och vad som bör utvecklas har man redan kommit långt.”

Dettmann tror också att vi alla har en inneboende vilja att sträva mot något bättre och utföra stordåd – så länge omgivningen inte tar död på entusiasmen.

”Jag försöker skapa en motiverande atmosfär. Som tränare är min uppgift att hjälpa mina spelare att nå sin fulla potential.

Fjäril eller delfin?

Under sina år som tränare har basketgurun kommit till slutsatsen att ett team egentligen är som en djurpark. Det lönar sig förstås att ha så många olika slags djur som möjligt i djurparken.

”Alla arter har sina egna särdrag. Puman är målmedveten, snabb och självsäker. Fjärilen är en initiativrik idéspruta som gillar kallprat och cocktailbjudningar, medan delfinen håller sig strikt till reglerna och jobbar på som man alltid gjort.”

Fjärilen är en initiativrik idéspruta, medan delfinen håller sig strikt till reglerna och jobbar på som man alltid gjort.

Olika personligheter kompletterar varandra. Det är upp till chefen att förstärka allas goda egenskaper och samtidigt se till att deras negativa sidor inte tar över.

”Puman förvandlas lätt till en bullrig noshörning och fjärilen till en skränig apa”, säger Dettmann med glimten i ögat.

Kökspsykologi är användbart, trots att det kan låta lustigt. Teammedlemmarna har lättare att förstå varandra om de kan prata om sina olikheter och uppskatta dem.

Alla får vara bäst

När man har fått ihop laget är det dags att dela ut uppgifter. Helst så att alla får jobba inom sitt styrkeområde, för då kan de visa vad de går för. 

”Det är ingen idé att låta en anfallare stå i målet. Spelaren känner sig bara dålig, vilket rubbar självförtroendet och ger dåligt resultat”, säger Dettmann.

Men när man får göra något som man verkligen är bra på ökar självförtroendet. Stämningen höjs och resultatet förbättras. Då är vi redan nära källan till lycka, menar Dettmann.  

”Det kan ändå vara utmanande att hitta den ultimata positionen för alla. Man ska inte bara blint se till framgångarna, utan också antalet försök, för det är de som avgör resultatet.”

Lita på dig själv – och på andra

Ett vinnande team drivs också av ett tydligt gemensamt mål: vi måste bli bättre.

”För att nå målet krävs både självförtroende och gruppförtroende”, påpekar Dettmann. 

Med andra ord får ingen sätta sig på tvären eller sprida negativ energi. Individen måste kunna lita på att också lagkamraten kämpar för en gemensam seger och är beredd att jobba för den.

”Det kan räcka med att en enda medlem säger att den inte orkar, ids, kan eller inte är intresserad för att hela laget ska tappa sugen.”

Ändra på dina coachningsmetoder enligt vad ditt lag behöver.

Enligt Dettmann är de bästa tränarna också bra lärare. Han uppmanar alla chefer som drömmer om framgång att observera hur just hans eller hennes medarbetare lär sig och blir motiverade.

”Ändra på dina coachningsmetoder enligt vad ditt lag behöver. Snart kanske du märker att du leder Finlands bästa team.”