Välbefinnande i arbetet-kortutbildningen ger en omfattande bild av arbetshälsoverksamheten i en organisation

Veritas har sedan 2012 ordnat över 200 kurser för Välbefinnande i arbetet-kortet för sina kunder. Regina Strandberg, verksamhetsledare för Åboland hos Folkhälsans Förbund rf., är en gammal räv vad beträffar kursen – hon har deltagit tre gånger på den.

”Nå ja, visserligen har jag varit med flera gånger, men alltid med olika roller”, skrattar Strandberg.

”Grundinformationen är förstås den samma, men vinklingen är olika, beroende på med vem man deltar med på kursen. Det är en sak att delta med de närmaste kollegerna på sin avdelning, och en helt annan då man samlas med ett gäng specialister som ofta arbetar ensamma.”

”Spontant kunde man säga att kursen synliggjorde strukturer som vi alla borde känna till, men som sedan i praktiken kanske inte är så klara. Det är definitivt en bra språngbräda vidare.”

Strandberg upplever det som ett stort plus att man koncenterar sig på arbetshälsotemat en hel dag.

”Det är intensivt arbete med kollegerna. Och det kommer en massa fakta och viktig kunskap. Men där och då måste man verkligen lyssna på kompisen”, funderar Strandberg.

”Den mest värdefulla biten i kursen är faktiskt diskussionen som föds. Man lärt sig alltid något nytt.”

Strandberg rekommenderar utbildningen till olika typers organisationer.

”Absolut! De flesta arbetsgemenskaper skulle må bra av att ge dagen en chans. Man tror sig känna till all fakta om arbetslivet – efter dagen kan man också mycket av det.”

 

Välbefinnande i arbetet-kortet är ett koncept som utvecklats av Arbetarskyddscentralen, och den ger en omfattande överblick om arbetshälsoverksamheten i en organisation. Bekanta dig med våra kortkurser i vår evenemangskalender.