Ny i Veritas: Anders Dahlqvist sportar och utvecklar smidiga processer

 

Anders-Dahlqvist_webbpx.jpg

Vem är du och vad ska du göra i Veritas?

Jag heter Anders Dahlqvist och jag jobbar sedan ett par veckor som CPO, dvs. processdirektör i Veritas. Jag är född och uppvuxen i Karleby och bor i Esbo tillsammans med min hustru Päivi. Jag är gift och har två fullvuxna söner. Till familjen hör också två engelska bulldoggar - Bentley och Morris.

Vilken är din bakgrund och vilka goda lärdomar från tidigare vill du hämta till Veritas?

Jag har gått i Tekniska Högskolan (Aalto -universitetet) och är utbildad diplomingenjör inom flygteknik (M.Sc Eng). Jag har sommarjobbat inom flygbranschen, men finanssektorn lockade med intressanta uppdrag och utmaningar. Jag har i praktiken arbetat inom den branschen under hela min yrkeskarriär. Gå in på LinkedIN (https://www.linkedin.com/in/dahlqvistanders/) och be om kontakt. Jag delar gärna min profil. 
Jag har en lång erfarenhet från finansbranschen inom vilken jag jobbat med projektarbete, systemutveckling, förmanskap samt företagsledning. Dessa erfarenheter tror jag är en styrka i de uppgifter jag nu tar över. Jag ser verkligen fram emot att kavla upp ärmarna och ta itu med uppgifterna tillsammans med alla medarbetare. 

Vad njuter du av på din fritid?

På fritiden rör jag mig i naturen, jag skidar, åker cykel, åker rullskridskor och löper - både på stigar i skogen och på vägar. Jag brukar också gå på gym. Jag läser både böcker och tidskrifter. Eftersom min franska har rostat sedan kurserna i högskolan friskar jag upp minnet med hjälp av nätkurser i franska. 

Veritas vill vara allt ansvarsfullare, vilka ekotips för vardagen har du?

Jag brukar cykla, åka rullskridskor eller kollektivt till jobbet. Eftersom jag bor i Esbo, åker jag vanligtvis tåg mellan Esbo och Åbo. Jag försöker också tänka på koldioxidutsläppen i mina val och i det jag gör. Även små saker kan bidra till att minska avtrycket på miljön.

Vilken är din favoritplats?

Borta bra men hemma bäst. Naturen med skog, stigar, skidspår och lugn ligger bara ett stenkast från ytterdörren på andra sidan gatan.