Carl Pettersson: Veritas gör sitt bästa för att stöda företagarna i hårda tider

CarlPettersson_sisu_900_sv.png

Undantagstillstånd råder i Finland och vi har de senaste veckorna fått uppleva hur en pandemi på bara några veckor kan ställa till med stora förändringar i samhället och ekonomin, över hela världen. Vi ser hur gatorna har tystnat och restauranger, affärer och hotell gapar tomma. 

Oron är stor över hur hårt coronaeffekten kommer att slå på samhällsekonomin och hur länge det kommer att ta innan läget normaliserar sig igen. Oron blir för många väldigt praktisk och akut då företagare ser sin verksamhet dramatiskt krympa ihop och för löntagare vars arbetsgivare redan varslat om permitteringar och uppsägningar.

Småföretagare behöver stöd och flexibla lösningar

Vi på Veritas ser på nära håll att situationen bland de finländska företagarna är akut. Speciellt ensam- och småföretagare har sällan en stor kassa att falla tillbaka på i kristider och förändringen sker nu så snabbt att man inte har någon chans att minska utgifterna i samma takt som intäkterna sjunker. Under veckan har vi redan diskuterat med många företagare som nu söker all flexibilitet man kan få för att minska eller skjuta fram utgifter tills läget normaliserat sig igen. 

Från vår sida försöker vi vara flexibla på alla sätt som är möjliga. Vi har deltagit i branschens gemensamma arbete med att bygga ett sätt för att skjuta fram vårens premiebetalningar. Det är också en självklarhet att vi just nu inte vidtar några indrivningsåtgärder om ett företag befinner sig i en tillfällig svacka pga coronasituationen. 

Din kontaktperson hjälper - ta kontakt!

Jag vill påminna Veritas kunder om att den egna kontaktpersonen kan hjälpa er att hitta alternativ. I den här situationen ska man inte tveka utan snabbt vara i kontakt med oss.


Trots de stödåtgärder som nu tas fram i snabb takt kommer vi inte att kunna undvika stor skada i ekonomin - en skada som tar länge att reparera. 

Nu behöver vi mycket av två finländska goda egenskaper, sisu och talkoanda. Med gemensamma krafter ska vi ta oss ur den här situationen!