Kundbetjäning i coronatider

LindaSonjaAsa-900.jpg

Veritas försäkringskontaktchefer Sonja Store, Linda Mattsson och Åsa Bergendahl har sett på nära håll hur coronaviruset påverkar företagare och företagen. Vi frågade dem hur läget ser ut i Veritas kundbetjäning och hur Veritas har kunnat hjälpa till. 

Corona har skakat om vårt samhälle, hur har detta märkts i Veritas kundtjänst?

Då pensionsbranschen gick ut med möjligheten till förlängda betalningstider under coronakrisen, såg vi ökade kundkontakter via alla kanaler. Kundbetjäningen har vi haft möjlighet att sköta smidigt på distans hemifrån. 

Vilka bekymmer har våra företagarkunder främst haft och hur har vi kunnat hjälpa?

Kunderna har öppet berättat om hur coronan har påverkat deras verksamhet negativt och har varit bekymrade över sin framtid. Vi har förlängt betalningstider och till största del har vi inte påbörjat indrivningsåtgärder. Dessutom har vi beviljat återlån och varit övrigt flexibla med betalningar. 

Veritas satsar på personlig betjäning - hur värdefull har den varit på sistone?

Eftersom kunderna har en personlig rådgivare, har tröskeln för att våga ta kontakt med oss varit låg. Vår tillgänglighet och snabba återkoppling har uppskattats av kunderna. 

Hur har företagarna reagerat på den hjälp de fått av Veritas?

De har känt en lättnad att vi har varit villiga att hjälpa under dessa svåra tider då det finns mycket annat tänka på än pensionsavgifter. 

Veritas vill lyssna och ständigt bli bättre, vad har vi lärt oss av coronakrisen?

Vår fördel är att vi är en mindre organisation och därför snabbt kan reagera och vara flexibla. Vardagen har ändrats för oss alla och krisen har berört en stor del av företagen oberoende av bransch. Alla har tvingats att anpassa sig på ett eller annat sätt.