Ny i Veritas: Soile Riisiö utvecklar Veritas digitjänster

SoileRiisio_nosto_sv.png

Vem är du Soile?

Jag heter Soile Riisiö och jag började i Veritas som utvecklingschef 1.5.2020. På teamets ansvar ligger utvecklingen av de digitala tjänsterna. Jag och min familj bor i Nådendal, till familjen hör förutom min man, vår 13-åriga dotter och våra 4-åriga tvillingpojkar samt en hund. Mor- och farföräldrarna bor i närheten och hjälper bl.a. till med barnen och skjutsande till olika hobbyn.


Vilken är din bakgrund och vad gör du i Veritas?

Jag flyttade till Veritas från Oma Säästöpankki, där hade jag ansvar för utvecklingen av de digitala tjänsterna och kontorskanalens tjänster. I finansieringsbranschen har jag arbetat i ca 15 år och utöver detta fem år vid bankens IT-leverantör. Inom finanssektorn är utvecklingen av tjänster starkt reglerad, så som i försäkringsbranschen. Min styrka är ett brett perspektiv i olika frågor, vilket jag hoppas kunna bidra med här.


Vad njuter du av på fritiden?

Jag gillar att resa och det har jag gjort en hel del. Senaste höst hittade vi ett härligt ställe på en holme, numera är vi stugägare. Nu under coronakrisen används stugan flitigt, då man inte vill resa utomlands. Båt- och stugliv samt skärgård är kära för mig och min familj. Utöver det går tiden till mina och barnens idrottsaktiviteter.


Veritas vill vara allt ansvarsfullare, vilka är dina ekotips i vardagen?

Jag har medvetet minskat på användningen av plast, till matbutiken tar jag med mig en tygkasse istället för plastkasse. Vi återanvänder plast och papp, som föds i mängder i hushållet. För ett år sedan köpte vi en el-bil och har endast positiva saker att säga om den. Jag rekommenderar dig att pröva!


Vilket är dit favoritställe?

Min favoritplats är absolut vårt hem i Nådendal och vår stuga i Åbolands skärgård. På vardera stället njuter jag av en postkortsvy direkt från det egna fönstret.