Riskrapporteringsspecialist

Åbo

Vi söker en riskrapporteringsspecialist till vår riskhanteringsenhet vid våra aktuarietjänster i Åbo.

Arbetet består bl.a. av kontinuerlig utveckling av de modeller, metoder och processer som används inom placeringsverksamhetens riskrapportering, av stöd för den dagliga rapporteringen och produktionen samt av utredning av problemsituationer tillsammans med olika intressentgrupper.                                              

Befattningen förutsätter bred kompetens inom matematiska modeller, simulering och informationsteknik samt god förtrogenhet med minst ett, och gärna flera, programmeringsspråk. För närvarande använder vi bl.a. R, SQL och VBA.            

Utöver matematiskt kunnande förväntar vi oss att du har god problemlösningsförmåga och förmåga att skapa och upprätthålla högklassiga programmeringslösningar och -dokument. Dessutom värdesätter vi god interaktions- och samarbetsförmåga samt ett driftigt och självständigt arbetsgrepp.

Du har en högskoleexamen från ett universitet i till exempel tillämpad matematik, informationsbehandling eller fysik. Eventuellt håller du på att slutföra dina studier. Tidigare erfarenhet från finansbranschen räknas som merit.

Vi erbjuder dig en utmanande och intressant uppgift bland sakkunniga inom arbetspensionsförsäkring, en inspirerande och motiverande arbetsatmosfär samt goda personalförmåner.

Arbetet inleds så snart som möjligt.

Närmare information om befattningen ges av Petra Naavalinna, Mercuri Urval, tfn 040-519 1448.

Lämna in din ansökan och CV med löneanspråk senast 27.3.2016 här.

 

Veritas Pensionsförsäkring är en arbetspensionsförsäkrare med stark fokus på tillväxt och en verksamhet som bygger på personlig kontakt och kundservice. Som den pålitliga samarbetspartner vi är månar vi om kundernas framtid och ser till att alltid erbjuda den bästa tänkbara försäkringslösningen. Närmare information om oss finns på adressen www.veritas.fi.