Logotyper och bilder

Veritas logotyper

Veritas logotyp består av firmamärket och firmanamnet Veritas Pensionsförsäkring (eller Veritas Eläkevakuutus).

Veritas Pensionsförsäkring logo

Veritas Eläkevakuutus logo

Anvisningar för användningen av logotypen

Den svenska logotypen används i svenskspråkigt material och den finska i finskspråkigt material. Logotypen ska ha tillräckligt med fritt utrymme omkring sig, minst 1,5 x.

Till färgsättningen är Veritas logotyp grön, svart eller vit. Koden för den gröna färgen på bestruket papper är PMS 349 C (i fyrfärgstryck CMYK 100, 0, 90, 40) och på obestruket papper PMS 356 U (i fyrfärgstryck CMYK 100, 0, 90, 25).

Av logotypen används helst den gröna versionen, där V-märket och texten är gröna. Om det inte är möjligt, används en helt svart eller helt vit (på mörkt botten) logotyp. Den använda logotypen ska alltid vara ett original av hög kvalitet.

Om du har frågor om logotypen eller dess användning, kontakta då vår kommunikation.

Historien bakom vårt firmamärke och logotyp

Vårt V-firmamärke har rötterna i tiden då bolaget ännu hette Verdandi. Namnet Verdandi har anor i de fornnordiska sagorna: på vikingatiden trodde man att världen låg uppe i trädkronan på en stor ask. Trädet sköttes av de tre nornorna Urd, Skuld och Verdandi. Av dem spann Verdandi livets tråd. Veritas firmamärke symboliserar livstråden som formar tecknet för seger.