Bolagsstämma

Veritas aktieägare har rätt att på bolagsstämman besluta om bolagets angelägenheter.

Den ordinarie bolagsstämman hålls enligt bolagsordningen en gång per år före utgången av maj. Tidpunkten för bolagsstämman slås fast av bolagets styrelse.

På bolagsstämman behandlas i enlighet med bolagsordningen det föregående räkenskapsårets bokslut. Bolagsstämman fastställer bokslutet och beviljar ansvarsfrihet för medlemmarna i bolagets förvaltningsråd och styrelse samt för verkställande direktören.

Dessutom väljer bolagsstämman revisorer och revisorssuppleanter samt medlemmar till bolagets förvaltningsråd.

Bolagsordning

Rätt att få ett ärende behandlat på bolagsstämman

Veritas ordinarie bolagsstämma planeras ordnas 13.5.2024 i Åbo. Veritas aktieägare har i enlighet med aktiebolagslagen rätt att få ett ärende som med stöd av lag ankommer på bolagsstämman behandlat på bolagsstämman genom att lämna in ett skriftligt krav till styrelsen. Skriftliga kravet bör levereras till bolagets styrelse i så pass god tid att ärendet kan inkluderas i kallelsen till bolagsstämman.

Skriftliga kravet inklusive motiveringar och beslutsförslag bör levereras till Veritas styrelse senast fredagen den 15.3.2024. Kravet levereras per e-post till adressen asa.myrberg@veritas.fi eller per post till adressen Veritas Pensionsförsäkring, Bolagsstämma 2024, PB 133, 20101 Åbo.