Vad ska jag göra för att få pension?

Pension måste alltid ansökas om genom att fylla i en pensionsansökan. Med en och samma ansökan kan du söka pension från både den privata och den offentliga sektorn. Även folkpension kan ansökas på samma gång. Endast frivilliga pensioner och gruppensioner måste ansökas om skilt från det bolaget som skött om försäkringen.

Det snabbaste sättet att få igång ansökningsprocessen är att fylla i pensionsansökan på webben. Ta fram dina bankkoder innan du börjar fylla i .

Fyll i pensionsansökan på webben

Du kan också skriva ut ansökningsblanketten, fylla i den och posta till oss. Du kan skicka blanketten portofritt inom Finland om du använder adressen: Veritas Pensionsförsäkring, Kod 5016380, 00003 SVARSFÖRSÄNDELSE

Om du vill också ansöka om pension för utlandsarbete måste du därtill fylla i U-blanketten. Du kan fylla i U-bilagan på webben med dina bankkoder eller skriva ut en pappersblankett och posta till ovannämnda adress.

Som bilaga till en invalidpensions- eller arbetslivspensionsansökan behövs också ett B-läkarutlåtande. Skicka utlåtandet till oss antingen per post till adressen ovan eller genom att använda vår skyddade meddelandetjänst.  När du är inne i meddelandetjänsten, skriv in som mottagare invalidpension@veritas.fi. Av datasäkerhetsskäl rekommenderar vi inte att du skickar uppgifterna med vanlig e-post.

Se närmare vilka steg det ingår i att ansöka om pension och hur processen framskrider.

 

Läs alla frågor om: