Mistä yrittäjä saa virtaa?

Monitoimiyrittäjä Lola Wallinkoski antaa vinkkejä jaksamiseen

Yrittäjyys antaa vapauden ja mahdollisuuden itsenäiseen työskentelyyn, mutta toisaalta myös vastuu omasta jaksamisesta on yrittäjällä itsellään. Työhyvinvointi on tärkeää paitsi oman terveyden kannalta, myös kilpailukyvyn edistämisessä – hyvinvoiva yrittäjä tekee parempaa tulosta.

Monella yrittäjällä on hyväksi havaittuja keinoja ja ideoita työssä jaksamiseen. Turkulainen Lola Wallinkoski valittiin Miss Suomeksi vuonna 1996, ja sen jälkeen hän on tullut tutuksi lukuisten tv-ohjelmien juontajana. Wallinkoski on myös kahden lapsen äiti ja myyntineuvottelija kiinteistöalalla. Mistä monitoimiyrittäjälle riittää virtaa ja jaksamista?

”Minulle on tärkeää tehdä vaihtelevasti ihan erilaisia juttuja. Työlle pitää löytyä vastapainoa. Kun kotona keskittyy vaikkapa lasten kanssa leikkimiseen sataprosenttisesti, stressi nollautuu ja taas jaksaa paremmin työtäkin”, Wallinkoski sanoo. Hän ei myöskään pidä työlleen tyypillisiä pitkiä ajomatkoja raskaina: ”Oikeastaan nautin siitä, kun saan istua autoon ja olla vähän aikaa yksin. Se selkiyttää ajatuksia ja on eräänlainen voimavara.”

Tee sitä, mistä nautit – jaksat paremmin

Wallinkoski osallistui tammikuussa Veritas Eläkevakuutuksen kanssa korkeakouluopiskelijoiden työelämämessuihin Helsingissä.  Hän huomasi opiskelijoiden kanssa keskustellessaan, että nuorilla riittää rohkeutta ja innostusta myös yrittäjyyteen. ”Monet nuoret pohtivat yrittäjyyttä yhtenä vaihtoehtona, vaikka oma ala ei vielä olisikaan löytynyt. Tuli sellainen olo, että nämä opiskelijat eivät vain haahuile eteenpäin, vaan menevät suoraan asiaan ja haluavat oppia uutta.” Wallinkoski toteaa itse aikoinaan ajautuneensa yrittäjäksi puhtaasti käytännön syistä. ”En silloin ehtinyt paljon miettiä yrittäjyyttä, se vain tapahtui ikään kuin väistämättä. Minun ei ainakaan tarvinnut yrittää keksiä liikeideaa tai alaa! Ryhdyin yrittäjäksi, koska töitä ja keikkoja oli helpompi organisoida sitä kautta”, Wallinkoski muistelee julkisuusuransa alkuvaihetta.

Yrittäjyyttä pohtivia nuoria Wallinkoski kehottaa rohkeuteen ja ahkeruuteen. ”Täytyy olla valmis tekemään paljon töitä – ei ole olemassa sellaista alaa, missä menestys ja raha tulisivat jotenkin ilmaiseksi. Rohkeus opetella ja oppia jotain ihan uutta on myös tarpeen.” Wallinkosken mukaan on myös tärkeää tehdä jotain sellaista, josta nauttii: ”Pitkän päälle tärkeintä on löytää se oma juttu, josta tykkää. Yrittäjänä joutuu tekemään kovasti töitä, joten on tärkeää, että sisältä löytyy se hengen palo, joka auttaa jaksamaan.”

Käytännön työvälineitä jaksamiseen

Yrittäjille on tarjolla myös konkreettisia työvälineitä oman jaksamisen tueksi. Veritas Eläkevakuutuksen yrittäjäasiakkaat saavat maksutta käyttöönsä Serious Fun -verkkopalvelun, jonka työkalujen avulla omaa hyvinvointia voi kehittää pienin jokapäiväisin askelin. Serious Fun -verkkopalveluun pääsee tutustumaan osoitteessa www.seriousfun.fi.

VERITAS ELÄKEVAKUUTUS

Markkinointiviestintä