”Tulevaisuus on meidän kaikkien vastuulla”

Saamme melkein joka viikko lukea uutisia suurista irtisanomisista, konkursseista ja synkistä talousnäkymistä. IT-yritysjohtaja Mårten Mickoksen mukaan tunnelin päässä on kuitenkin valoa. ”Meillä pitää olla periksiantamaton usko siihen, että asiat kyllä järjestyvät.”

Mickos puhuu kokemuksen äänellä. Kalifornian Piilaaksossa asuva Teknillisen korkeakoulun kasvatti on niittänyt maailmanlaajuista mainetta teknologiayritysten johdossa. Tällä hetkellä hän on niin sanottuja pilviohjelmia tuottavan Eucalyptus Systems -ohjelmistoyrityksen pääjohtaja ja Nokian hallituksen jäsen.

Mickoksen ura ei kuitenkaan ole ollut pelkkää voittokulkua. Hän koki vuosituhannen vaihteen IT-kuplan puhkeamisen lähietäisyydeltä, kun hänen johtamansa startup-yritys Matchon Sport ajautui konkurssiin. Mickoksen mukaan menestys ei tarkoita sitä, että välttyy kokonaan epäonnistumisilta. ”Tärkeämpää on se, kuinka nopeasti kömpii takaisin jaloilleen vastoinkäymisten jälkeen.”

Kaikki miehet kannelle

Mickos ei lamaannu myöskään tämänhetkisestä taloustilanteesta. ”Suhdanteet määräävät sen, mitä voimme saada aikaan. Nyt kun talous kompastelee, meidän pitää olla luovia ja kyseenalaistaa vanhat ajatusmallit.” Esimerkkinä hän mainitsee suomalaiset maanviljelijät, jotka ovat keksineet uusia tapoja ansaita elantonsa, kun perinteinen maanviljelys ei enää ole taannut riittäviä tuloja. ”He ovat ottaneet vastuun tulevaisuudestaan ja kehittäneet bisnestään niillä eväillä, joita on tarjolla.”

Mickoksen mukaan vastuuta Suomen tulevaisuudesta ei voi sysätä poliitikoille, yksittäisille teknologiayrityksille tai teollisuudelle. Tulevaisuus on meidän kaikkien käsissä: ”Ei ihmisiä voi jakaa johtajiin ja henkilökuntaan. Päätöksenteko on toki yrityksissä jaettu hierarkkisesti, mutta elämässä jokainen on oman itsensä pomo. Ei yritysjohtajillakaan ole mitään taikasauvaa – meidän kaikkien täytyy tehdä jotain hyödyllistä, se vie yhteiskuntaa eteenpäin”, hän kannustaa.

Aina on toivoa

Mutta mitä Mickos sanoo viimeaikaisista suurista irtisanomisista? ”Parhaat yritykset pitävät hyvää huolta työntekijöistään ja välttävät siten irtisanomiset. Tiettyjen tuotteiden kysyntä on kuitenkin muuttunut. Jos kuluttajat eivät enää osta yrityksen tuotetta, on vanhoja rakenteita mahdotonta ylläpitää.”

Mickoksen mukaan irtisanomisen ei kuitenkaan tarvitse olla maailmanloppu. ”Onhan työpaikan menettäminen kamalaa. Olen kokenut sen itsekin. Mutta täytyy vain jatkaa eteenpäin. Se voi myös olla alku jollekin uudelle ja hienolle”, Mickos kannustaa. Hän huomauttaa, että meillä Suomessa on monipuolisia mahdollisuuksia niin työntekoon, yrittäjyyteen kuin uudelleenkouluttautumiseenkin. ”Jonkin aikaa voi kituutella eteenpäin myös ilman työtä. Ihminen on kekseliäs olento, ja uudet teknologiat antavat meille yhä enemmän mahdollisuuksia. Aina on toivoa.” 

 

Kuva: Andrew Smart / AC Cooper