Jäikö putki päälle? Puutu ajoissa alkoholiongelmaan

Alkoholi on suomalaisten työikäisten, niin miesten kuin naistenkin, yleisin kuolinsyy. Alkoholin suurkulutus näyttää tutkimuksien mukaan myös kaksinkertaistavan riskin siirtyä työkyvyttömyyseläkkeelle, ja riskikäyttäjiä arvioidaan olevan maassamme jopa puoli miljoonaa. Kustannukset niin terveydenhuollolle kuin eläkejärjestelmällekin ovat huikeita, inhimillisestä kärsimyksestä puhumattakaan.

”Tilastot ovat synkkiä, ja jokainen varmasti tietää millaisia haittoja alkoholin suurkulutus aiheuttaa. Epätoivoon ei kuitenkaan ole aihetta – koskaan ei nimittäin ole liian myöhäistä pyytää apua. Mitä nopeammin alkoholin riskikäyttö huomataan ja siihen puututaan, sitä helpompi ongelma on hoitaa”, työterveyshoitaja Hannele Johansson Turun Terveystalo Pulssista kannustaa.

Välitä työkaverista – puutu asiaan ajoissa

Päihdeongelma oireilee monella tavalla; työskentely humalassa tai krapulassa on vain äärimmäinen esimerkki alkoholin riskikäytön oireista. Alkoholin suurkulutus näkyy työtehon ja keskittymiskyvyn laskuna sekä mielialanvaihteluina myös silloin, kun verestä ei enää promilleja löytyisikään.

Alkoholiongelma ei myöskään ole yksityisasia. Jos siihen ei puututa, alkavat ongelmat pian heijastua myös ympäristöön, niin perheeseen kuin työyhteisöönkin.

Miten sitten pitäisi toimia, jos epäilee työkaverilla olevan alkoholiongelma? ”Asian voi ottaa puheeksi työkaverin kanssa, ja kertoa rehellisesti, että on huolissaan. Toisaalta näin suora lähestyminen voi tuntua vaikealta. Siinä tapauksessa asiasta kannattaa mennä puhumaan esimiehelle. Päihdeongelmaan puuttuminen ei ole kantelua, vaan työkaverista välittämistä!”, Johansson rohkaisee.

Itsekin voi toki hakea apua, jos oma alkoholinkäyttö huolettaa. ”Työterveyshuollon lisäksi apua voi hakea myös vaikka oman kunnan terveyskeskuksesta tai paikallisen A-Klinikan kautta. Netistäkin löytyy paljon tietoa ja tukea, jonka avulla pääsee alkuun”, Johansson sanoo.

Yhteiset pelisäännöt tärkeitä

Työnantajan näkökulmasta päihdetyön ensisijaisena tavoitteena on turvata tehokas, turvallinen ja päihteetön työympäristö. Jokaisella työpaikalla olisi hyvä olla kirjallinen päihdeohjelma. Päihdeohjelma tarkoittaa yhteisiä pelisääntöjä siitä, miten päihdeongelmia voidaan ennaltaehkäistä ja hallita.  

”Päihdeohjelmassa voi olla ohjeet esimerkiksi siihen, millaisissa tilanteissa työntekijän päihteidenkäyttöön puututaan, ja mitä kautta apua lähdetään hakemaan. On tärkeää puhua päihteistä asiallisesti ja avoimesti – haemmehan me apua muihinkin terveysongelmiin, jo ennen kuin ne ehtivät kasvaa valtavan suuriksi”, Johansson huomauttaa.

Verkosta löytyy malleja ja valmiita pohjia päihdeohjelman kirjoittamisen tueksi. Jokainen työpaikka voi muokata ohjelmaa omiin tarpeisiinsa sopivaksi, vaikkapa työterveyshoitajan tai -lääkärin avustuksella. 

Hyödyllisiä linkkejä: