Arman Alizad valoi itseluottamusta turkulaisnuoriin

Veritas Eläkevakuutus ja FC Inter järjestivät torstaina 15. toukokuuta RESPECT-koululaistapahtuman Turun Veritas Stadionilla. Päivän teemana oli yhteishenki ja elämässä pärjääminen.  Tapahtuman avasi mediapersoona Arman Alizad, joka kertoi mieliinpainuvia tarinoita maailmanmatkoiltaan ja rohkaisi jokaista toteuttamaan unelmiaan.

RESPECT-tapahtumaan osallistui yli 100 nuorta turkulaisista yläkouluista. Veritas halusi teemapäivän kautta tarjota koululaisille tilaisuuden pohtia elämänhallintaan liittyviä asioita ja ehkä saada kipinä myös oman liikuntaharrastuksen aloittamiseen. On kaikkien yhteinen etu, että nuoret voivat hyvin.

Koulutus on etuoikeus

Veritas Stadionin ravintolatilassa kävi torstai-iltapäivänä kova kuhina, kun koululaiset nappailivat valokuvia älypuhelimillaan ja hakivat nimikirjoituksia niin Arman Alizadilta kuin FC Interin edustusjoukkueen pelaajiltakin. Sali kuitenkin hiljeni, kun Alizad aloitti esityksensä.

Alizad kertoi lapsuudestaan maahanmuuttajana Suomessa, Kill Arman ja Arman ja viimeinen ristiretki -tv-sarjojen vaiheista ja matkoistaan maailman vaikeimmin saavutettaviin kolkkiin. ”Olimme välillä ihan mahdottomien tilanteiden edessä, mutta meillä oli valtava into tehdä tätä työtä. Usko omaan unelmaan auttoi jaksamaan eteenpäin.” Hän kehottikin jokaista periksiantamattomuuteen: ”Jos teillä on joku unelma, jonka haluatte toteuttaa, mutta joku sanoo, että se ei onnistu, niin älkää lannistuko ennen kuin olette itse kokeilleet! Ei sillä ole merkitystä, kuinka monta kertaa kaatuu, vaan sillä, kuinka monta kertaa nousee uudelleen ylös!”

Alizad painotti myös koulunkäynnin merkitystä. ”En minäkään aina kouluaikana tykännyt läksyjen tekemisestä, ja sitten oli vielä niitä kokeitakin. Mutta ne asiat, joita me täällä pidämme itsestäänselvyyksinä, ovat toisille isoja etuoikeuksia ja jopa täysin saavuttamattomia. Maailmalla matkustaessani olen nähnyt, millaisia ongelmia koulutuksen puute aiheuttaa.”

”Mainio juttu!”

Mieliinpainuvan esityksen jälkeen siirryttiin ulos nurmelle pallottelemaan FC Interin edustusjoukkueen pelaajien Magnus Bahnen, Tamás Gruborovicsin, Henri Lehtosen, Mathias Lindströmin, Ville Nikkarin, Ari NymaninMika Ojalan ja Severi Paajasen kanssa. Pelaajat ohjasivat tekniikkapisteitä, joissa harjoiteltiin pienryhmissä muun muassa pallon kuljetusta pujottelemalla ja maalien laukomista.

Turkulaisen Mikaelin koulun 7-luokkalainen Amanda Pannone ehti kommentoida tapahtumaa pelin lomassa: ”Tämä oli tosi mainio juttu! Olen katsonut Armanin ohjelmia telkkarista, joten oli hienoa nähdä hänet livenä ja saada nimmari. Käyn myös kesäisin usein Interin peleissä, joten on hauskaa päästä pelaamaan joukkueen kanssa!”

FC Inter on Veritas Eläkevakuutuksen pitkäaikainen yhteistyökumppani. Veritas pyrkii yhteistyöverkostojensa ja kumppanuuksiensa kautta luomaan turvallisuutta, joka ulottuu pitkälle tulevaisuuteen. Veritaksen sponsorointiyhteistyön painopistealueiksi on valittu joukkueurheilu, nuorisotyö ja yrittäjyys.