Veritas mukana uudessa sijoitusyhtiö Kauppakeskus Hansa Ky:ssä

Veritas Eläkevakuutus, Stiftelsen för Åbo Akademi sekä Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo ovat perustaneet uuden kommandiittiyhtiömuotoisen sijoitusyhtiön hallinnoimaan omistamiaan kiinteistöjä Turun Hansakorttelissa.

Uuden yhtiön omistukseen siirtyivät osapuolten aiemmin suoraan Hansakorttelissa omistamat, yhteensä noin 180 miljoonan euron arvoiset kiinteistöt sekä kiinteistöyhtiöiden osakkeet. Sijoitusyhtiön omistusosuudet muodostuvat näiden osapuolten aiemmin suoraan omistamien kiinteistöjen arvojen pohjalta. Hallinnoinnista vastaa Exilion Management Oy.

Uuden yhtiön tavoitteena on tehostaa, virtaviivaistaa, sekä yhdenmukaistaa Hansakorttelin toimintatapoja ja kehittää toimintaa niin vuokralaisyritysten kuin asiakkaiden suuntaan. Yhtiö rekrytoi myös uutta henkilökuntaa.

”Hansakortteli on Turun alueen johtava kauppapaikka ja haluamme olla voimakkaasti mukana Turun ydinkeskustan sekä Hansakorttelin kehittämisessä”, kauppakeskus Hansa Ky:n hallituksen puheenjohtaja ja Veritaksen kiinteistöjohtaja Peter Karlsson kommentoi.

Hansakorttelin kauppakeskusjohtaja Timo Palviainen sanoo, että liiketilat Turun keskustassa ja Hansakorttelissa kiinnostavat taas enenevissä määrin vuokralaistoimijoita ja myös tähän liittyen uusi järjestely tehostaa toimintaa Hansakorttelin eri osien kehittämisessä. Järjestelyllä tullaan parantamaan tilatehokkuutta ja liiketilojen strategista sijoittelua sekä liikemixiä Hansakorttelissa. 

Hansakortteliin kuuluvista kiinteistöistä jäävät tämän järjestelyn ulkopuolelle Kauppatorin Kiinteistö Oy Yliopistonkadun ja Aurakadun kulmassa, KOy Turun Yliopistonkatu 22, jossa tavaratalo Stockmann toimii, osa KOy St. Erikistä Eerikinkadun ja Kristiinankadun kulmassa sekä Åbo Svenska Teaterin tilat KOy Thaliassa. 

Hansakorttelin monipuolisia uudistuksia pääsee seuraamaan sosiaalisissa medioissa tunnuksen #uusihansa kautta.

Lisätietoja:

Peter Karlsson, kiinteistöjohtaja Veritas Eläkevakuutusyhtiö, hallituksen puheenjohtaja Kauppakeskus Hansa Ky, puh. +358505619545, peter.karlsson@veritas.fi

Ari Talja, toimitusjohtaja Kauppakeskus Hansa Ky, puh. +358505700796, ari.talja@exilion.fi

Timo Palviainen, kauppakeskusjohtaja Hansakortteli, puh. +358400668862, timo.palviainen@hansakortteli.inet.fi