Lykkäyskorotus korvaa superkarttuman – kuinka käy yrittäjän?

Vuonna 2017 suomalainen työeläkejärjestelmä uudistuu. Yrittäjälle se tarkoittaa, että eläkevakuutuksen YEL-työtulon pitäminen oikealla tasolla koko työuran ajan on entistäkin tärkeämpää.

Eläkeuudistuksen suurin muutos on vanhuuseläkeiän nouseminen. Eläkeikä nousee asteittain niin, että vuonna 2027 alaikäraja on 65 vuotta. Vuodesta 2030 alkaen ikärajat kytketään elinajan kehitykseen ja jokaisella ikäluokalla on oma eläkeikänsä.

”Saat vahvistuksen omasta alimmasta eläkeiästäsi, kun täytät 62 vuotta. Jos jatkat työskentelyä alimman eläkeikäsi jälkeen, eläkettäsi korotetaan. Lykkäyskorotus on 0,4 prosenttia per kuukausi”, selventää lakimies Tiina Laine.

Lykkäyskorotus tulee niin sanotun superkarttuman korvaajaksi. Pidempään työskentelystä palkitaan siis edelleen, mutta hieman eri tavalla.

"Esimerkiksi vuoden verran pidempään työskentely korottaa eläkettäsi 4,8 prosentilla ja kahden vuoden lykkäys tuo jo melkein 10 prosentin korotuksen eläkepottiin.”

yrittaja-elakeuudistus-veritas-infograafi-fi.png

Erona on myös se, että lykkäyskorotus lasketaan kertyneestä eläkkeestä – ei siis YEL-työtulosta tai palkasta, kuten nykyinen superkarttuma.

”Jotta lykkäyskorotuksesta saisi mahdollisimman suuren hyödyn, pitää yrittäjien kiinnittää huomiota eläkkeen karttumiseen työuran alusta alkaen ”, Laine huomauttaa.

Perinteisesti monet 50–60-vuotiaat yrittäjät ovat nostaneet työtuloaan vasta uran viimeisinä vuosina, ja kerryttäneet parempaa eläkettä korkean työtulon ja superkarttuman avulla. Jatkossa työtulotaso vanhuuseläkeiän alarajan jälkeen ei enää ratkaise korotuksesta saatavaa hyötyä, vaan siihen vaikuttaa koko työura.

Yrittäjillä karttuneet eläkkeet ovat keskimäärin pienemmät kuin palkansaajilla. Syynä on työtulon mitoittaminen liian matalaksi varsinkin yritystoiminnan alussa.

Lue lisää eläkeuudistuksesta.