Uusi yrittäjä: näin hankit YEL-vakuutuksen

Onnittelut yrityksen perustamisesta! Heti uuden urasi kynnyksellä sinun kannattaa hankkia yrittäjän lakisääteinen eläkevakuutus eli YEL. Se on kaiken sosiaaliturvasi perusta.

YEL-vakuutuksen ottaminen on helppoa. Voit joko täyttää hakemuksen verkossa, tulostaa lomakkeen tai soittaa yrityspalveluihimme (puh. 010 195 612). 

”Tarvittaessa käymme hakemuksen yhdessä läpi kohta kohdalta, jotta mikään ei jää epäselväksi”, lupaa vakuutusneuvoja Virpi Suhonen.

Jokaiselle yrittäjäasiakkaallemme nimetään oma vakuutusneuvoja. Voit ottaa neuvojaasi suoraan yhteyttä kaikissa YEL-asioissasi, joten aikaa ei haaskaudu turhiin soitonsiirtoihin tai oikean asiantuntijan metsästämiseen.

”Oma yhteyshenkilö helpottaa asiointia, sillä neuvoja tuntee asiakkaansa tilanteen usein entuudestaan”, Suhonen toteaa. 

YEL on pakollinen vakuutus. Vakuuttamisvelvollisuus koskee myös sivutoimisia yrittäjiä, joiden työpanoksen arvo on yli YEL:in minimirajan.

Lue lisää YEL-vakuutuksesta.

Tarvitset yrittäjän eläkevakuutuksen, eli YEL:in, jos olet 18–67-vuotias yrittäjä, työskentelet yrityksessäsi, asut Suomessa, yrittäjyytesi jatkuu vähintään 4 kuukautta ja työtulosi on vähintään 7557,18 euroa vuonna 2016.