Veritaksen asiakasinfot valottavat eläkeuudistuksen saloja

Eläkeuudistusinfoissa käydään lyhyesti ja ytimekkäästi läpi ne kaikkein tärkeimmät asiat: mikä muuttuu, miksi muuttuu ja mikä pysyy ennallaan.

Puolessatoista tunnissa ehtii pistää faktat kuntoon ja pohtia eläkejärjestelmää monelta kantilta. Sen tietävät Veritaksen eläkeuudistusinfoja pitävät vakuutusyhteyspäälliköt Linda Mattsson ja Jaana Lehikoinen sekä asiakasyhteyspäällikkö Taina Tauschi.

”Joskus tilaisuus voi kyllä venyä, kun keskustelu lähtee kunnolla vauhtiin”, Lehikoinen tunnustaa.

Veritaksen tiimi on järjestänyt infoja reilun vuoden verran. Esityksen sisältöä muokataan sitä mukaan, kun tiedot vuoden 2017 eläkeuudistuksesta tarkentuvat. Onko yleisöä riittänyt?

”Kyllä vaan. Olemme tavanneet satoja asiakkaitamme. Työntekijöitä, yrittäjiä, yritysten edustajia… Ja saa mukaan ottaa kollegan tai perheenjäsenenkin”, Tauschi vinkkaa.

Miksi kannattaa osallistua?

Eläkeuudistus koskee jokaista suomalaista tavalla tai toisella. Infoissa on hyvä tilaisuus saada vastaus mieltä askarruttaneisiin kysymyksiin.

”Infoissamme on kiva fiilis. Palautteen mukaan osallistujat ovat olleet kauhean tyytyväisiä. Sisältöä pidetään asiantuntevana, mutta riittävän yksinkertaisena”, Tauschi kertoo.

Yhteyspäälliköille itselleen infopäivä tietää venyviä työtunteja, mutta myös mielenkiintoisia kohtaamisia ja hienoja keskusteluja.

”On tosi mukava tavata asiakkaita kasvokkain. Se on hyvää vaihtelua puhelintyölle”, Mattsson sanoo.

Varaa paikkasi ajoissa

Infot ovat kiertäneet maata Tammisaaresta Ouluun ja Jyväskylästä Kristiinankaupunkiin. Tiimi suuntaa aina sinne, missä kysyntää tuntuu olevan.

”Pyrimme olemaan mahdollisimman lähellä asiakkaita. Lisäksi infoja pidetään sekä suomeksi että ruotsiksi asiakasryhmän mukaan”, Lehikoinen kertoo.

Uudistusinfoihin voi tulla mukaan kuka vaan, kunhan ilmoittautuu etukäteen. Tauschi neuvoo aiheesta kiinnostuneita suuntaamaan Veritaksen verkkosivuille.

”Ilmoittautuminen käy kätevästi tapahtumakalenterimme kautta. Sieltä voi myös käydä katsomassa tulevien eläkeinfojen paikkakunnat ja aikataulut.”