Yrittäjä äitiyslomailee YEL:n turvin

Yrittäjälläkin on oikeus Kelan maksamiin vanhempainpäivärahoihin − myös silloin, kun yrityksen pyörittäminen jatkuu vauva-arjen rinnalla.

YEL-vakuutettujen yrittäjien vanhempainrahat määräytyvät YEL-työtulon mukaan. Tänä vuonna alkavissa päivärahoissa perusteena on vuoden 2014 työtulo.

yrittajan-aitiyspaivaraha-veritas-infograafi-fi.png

Mikäli työtulosi on 2014 jälkeen noussut yli 20 %, voit pyytää Kelaa laskemaan päivärahasi päivärahakautta edeltävän kuuden kuukauden työtulon perusteella.  

”Yrittäjän ei tarvitse lähettää meille selvitystä YEL-työtulosta, sillä saamme tiedon suoraan eläkelaitoksista”, kertoo lakimies Eva Ojala Kelan etuuspalveluista.

Vanhempainpäivärahat eivät ala automaattisesti, vaan ne haetaan erikseen. Hae äitiysrahaa viimeistään kaksi kuukautta ennen laskettua aikaa.

”Kätevimmin hakeminen onnistuu verkossa asiointipalvelumme kautta”, Ojala sanoo.

Äitiysrahaa maksetaan noin neljän kuukauden ajan. Sen jälkeen alkaa reilut puoli vuotta kestävä vanhempainrahakausi, jolle voi jäädä jompikumpi vanhemmista.

Voit tehdä töitä yrityksessäsi normaaliin tapaan myös äitiys- tai vanhempainvapaan aikana, mutta työskentelypäiviltä päivärahasi maksetaan vähimmäismääräisenä, ei ansiosidonnaisena.

”Työpäivät on ilmoitettava Kelaan riippumatta siitä, paljonko tienaa tai montako tuntia työskentelee. Sunnuntaisin ja arkipyhinä saa toki työskennellä vapaasti eikä niitä tarvitse ilmoittaa.”

Entä mitä tehdä YEL-vakuutukselle äitiysloman aikana? Lue lisää täältä.