Työelämän Forumissa ratkaistiin elämän tarkoitus

frank-martela-tyoelaman-forum-veritas-900.jpg

Itsensä toteuttaminen ja hyvän tekeminen muille ihmisille  siinä on filosofi Frank Martelan pikainen vastaus elämän tarkoitukseen.

Kun saat nämä kaksi palasta loksahtamaan kohdilleen sekä töissä että vapaa-ajalla, tunnet eläväsi merkityksellistä elämää. Ja jos oikein tuuri käy, tulet kaupan päälle vielä onnelliseksikin!

Martela luennoi Veritaksen Työelämän Forum -seminaaripäivässä Helsingissä lokakuussa.

Hänen lisäkseen puhujankorokkeelle nousivat aivotutkija Katri Saarikivi, toimitusjohtaja Ari Rämö, toimitusjohtaja Anna-Leena Toivanen ja kokemusvalmentaja Marjo Rantanen.

Mitä uutta opin tänään?

TEF-tapahtuma keräsi noin parisataa työelämän tulevaisuudesta kiinnostunutta osallistujaa saman katon alle yhden inspiroivan syyspäivän ajaksi.

Osallistujia rohkaistiin myös itse tarttumaan päivän aiheisiin ja etsimään omia oivalluksia. Samalla tarjoutui luonteva tilaisuus verkostoitua. Finlandia-talon pyöreiden pöytien ääressä pohdittiin yhdessä muun muassa näitä asioita:

 • Kannattaa keskittyä ylitettyihin esteisiin, ei tippuneisiin rimoihin.
 • Empatiakyvyn pitäisi olla yksi tärkeimmistä kriteereistä uusissa rekrytoinneissa.
 • Työhyvinvointi ja työtyytyväisyys -> tyytyväiset asiakkaat -> parempi tulos.
 • Kone voi jo päihittää ihmisen ÄÖ-testissä, mutta ei empatiassa. Ihanan lohdullista.
 • Taas sai muistutuksen siitä, että tietyt itsestäänselvyydet (arvostus, empatia, hyvien tekojen tekeminen) vaativat eniten työtä. 
 • Esimiehelle maksetaan hyvän fiiliksen luonnista. Miksi maksettaisiin huonosta?

Lähde: TEF-osallistujien yhteiset muistiinpanot.

Nyt on oikea aika tuoda tunnetta työelämään

TEF-teemaksi valittu human intelligence keskittyy digitalisoituvan työelämän inhimilliseen puoleen: tunteisiin, empatiaan, vuorovaikutukseen, luovuuteen. Kaikkiin niihin ominaisuuksiin, jotka koneilta puuttuvat.

Teema osoittautui nappivalinnaksi.

”Saimme valtavasti hyvää palautetta päivän teemasta ja puhujista. Se osoittaa, että on oikea aika tuoda lisää pehmeitä arvoja työelämäkeskusteluun. Tulevaisuus on muutakin kuin pelkkää tekoälyä ja robotiikkaa”, sanoo Veritaksen työhyvinvointipäällikkö Minna Lundström.

Tätä mieltä olivat osallistujat

 • Loistava tunnelma! Hakkasi monet maksulliset seminaarit mennen tullen.
 • Voimaannuttava ja omia voimavaroja eteenpäin luotsaava kokonaisuus.
 • Erinomainen ohjelma, ajatuksia herättävä ja inspiroiva. Suuret kiitokset myös veritaslaisille. Tunsin itseni tervetulleeksi, odotetuksi ja arvostetuksi vieraaksi.
 • Tack, dagen var igen inspirerande, föreläsare som kunde väcka publiken, och väcka tankar som jag kan utveckla hos mej själv.
 • Todella hyvin järjestetty tilaisuus! Esitysten välillä kulki punainen lanka läpi päivän. 

Lähde: Veritaksen asiakaspalautekysely

Kiinnostuitko? Meillä on kattava valikoima maksuttomia kursseja ja koulutuksia ajankohtaisista aiheista. Katso lisätiedot veritas.fi/tapahtumat ja ilmoittaudu mukaan!