Työnantaja, tulorekisterin raportit auttavat palkkatietojen yhteenvedossa

Tilitoimistot, työnantajat ja muut suorituksen maksajat täsmäyttävät antamiaan palkkatietoja erityisesti vuodenvaihteessa. Tulorekisterin raportit kokoavat yhteen tiedot kaikissa ilmoituskanavissa annetuista ilmoituksista.

Tulorekisterin raporteilla voi tehdä täsmäytyksen vain tulorekisteriin vastaanotetuille voimassaoleville ilmoituksille. Maksuliikenne pitää täsmäyttää edelleen erikseen.

Yhteenvetoraportti 606 avuksi täsmäytykseen


Tulorekisterissä on käytössä loppuvuoden täsmäytyksiä varten esimerkiksi raportti 606 Maksajan palkkatietoilmoitusten tulonsaajakohtainen yhteenveto. Tämä raportti kokoaa suorituksen maksajan ilmoittamien palkkatietoilmoitusten tulonsaajakohtaisia summatietoja.

Raportin 606 voi tilata sähköisen asiointipalvelun latauspalvelun tai teknisen rajapinnan kautta. Tulorekisteri muodostaa raportin aineistotilauksen perusteella. Maksaja voi noutaa raportin tulorekisterin sähköisestä asiointipalvelusta. Raportti on pdf-muotoinen. 

Raportin aikaväliksi kannattaa ottaa yksi kuukausi, jotta täsmäytys on sujuvaa. Tarkemman tulolajikohtaisen tarkastelun voi tehdä tarvittaessa tämän jälkeen tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa.

Raportin 606 tulee korvaamaan vuodenvaihteessa uusi tulolajikohtainen raportti 618.

Lisätietoa saat Tulorekisterin sivuilta