Vastuullisuus ohjaa Veritaksen pääkonttorin rakentamista Kupittaalla

kupittaa_retoriikka-900_netti.jpg

Veritaksen uuden pääkonttorin rakentaminen on alkanut Turun Kupittaalla. Veritaksen muuttomatka ensi vuonna ei ole pitkä, mutta rakennuksena uusi pääkonttori edustaa uutta aikakautta. Muuntojoustava ja ekotehokas rakennus tähtää kansainvälisen ympäristösertifikaatin toiseksi korkeimpaan luokitukseen, vasta neljäntenä Suomessa.

Veritas Eläkevakuutusyhtiö ja YIT ovat allekirjoittaneet sopimuksen toimitilakiinteistöstä. Trivium Retoriikan rakentaminen Kupittaalla on alkanut maaliskuussa 2019 ja valmistuminen ajoittuu lokakuulle 2020. Sopimuksen arvo on noin 29 miljoonaa euroa.

Rakennushanke sisältää noin 10 000 m2 toimistotalon ja erillisen noin 200 autopaikan pysäköintirakennuksen rakentamisen. Kahdeksankerroksiseen, nykyaikaiseen toimistotaloon sijoittuu jatkossa mm. Veritaksen pääkonttori.

- Veritaksella kestävän kehityksen teemat ovat olleet keskiössä, kun olemme suunnitelleet uutta pääkonttoria. Haluamme toteuttaa hankkeen, joka on mahdollisimman kestävästi suunniteltu ja rakennettu. Odotamme myös innolla, että voimme tarjota modernit ja toimivat työtilat omalle henkilöstölle sekä niille muille toimijoille, jotka tulevat myös muuttamaan taloon, kertoo Veritaksen toimitusjohtaja Carl Pettersson.

Veritaksen nykyinen pääkonttori on sijainnut tutulla paikallaan Olavintiellä Turun keskustassa 1950-luvulta asti.  Moderni pääkonttori mahdollistaa huomattavan parannuksen Veritaksen ympäristökuormaan.

Uusi pääkonttori noudattaa kansainvälisen BREEAM-ympäristösertifikaatin toiseksi korkeimman tason vaatimuksia, mikä tarkoittaa, että kaikissa teknisissä ratkaisuissa otetaan huomioon energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys.

- Suomessa on vain kolme vastaavaa jo rakentamisen aikana myönnettyä BREEAM Excellent -luokitusta, joten Veritasta voi syystä kutsua ympäristöystävällisen rakentamisen edelläkävijäksi Suomessa, iloitsee Veritaksen sijoitusjohtaja Niina Bergring.

Uuteen taloon tulee sekä maalämpö että maakylmä ja kaikki materiaalit ovat vähäpäästöisiä. Talon katolle sijoitettavat aurinkopaneelit tuottavat osan tarvittavasta sähköstä ja lisäenergiana käytetään vain ns. vihreää sähköä. Myös kestävä liikkuminen huomioidaan Veritaksen tulevassa pääkonttorissa.

- Seinien lisäksi myös työn tekemisen tavat uudistuvat uuden toimitilan myötä, toimitusjohtaja Carl Pettersson lupaa.