Perheyrityksessä kvartaali kestää 25 vuotta

Toimitusjohtaja Göran Tylli jatkaa isänsä ja setänsä perustamaa korjaamoyritystä ja kehittää sitä katse tulevaisuudessa. Tavoitteena on jättää seuraavalle sukupolvelle toimiva ja menestyvä bisnes.

Suvun yhteinen yritys voi olla unelmien täyttymys tai ahdistava velvollisuus, riippuen siitä, haluaako perheenjäsen liittyä osaksi firmaa vai siintääkö toiveissa ura jossain muualla.

”Minulle on aina ollut itsestään selvää, että otan isäni paikan Tyllis Oy Ab:n johdossa” Göran Tylli kertoo.

Nuorena miehenä Tylli haki työkokemusta muualtakin ja siirtyi perheyrityksen leipiin sukupolvenvaihdon yhteydessä. Tyllin poika taas tuli isänsä alaiseksi suoraan insinööriopintojen jälkeen. Uuden sukupolven kiinnostus on Tyllille mieleen.

”Firmaan sitoutuu eri lailla, kun perheen hyvinvointi on siitä kiinni. Vastuu on painava, kun tietää yrityksen joskus siirtyvän omille ja sisarusten lapsille. Tulevaisuutta suunnitellaan tarkasti.”

Yrittäjä ei katso kelloa

Aivan kuka tahansa ei Tyllin mielestä kuitenkaan sovi yrittäjäksi, oli perhesiteitä tai ei.

”Joillekin ihmisille vapaa-aika on tärkeämpää. He haluavat olla kahdeksan tuntia töissä ja loput vapaalla. Yrittäjältä se ei onnistu, sillä akuutti ongelma voi ilmestyä milloin vain ja se on ratkaistava heti.”

Menestys ei myöskään tule niille, jotka ajattelevat vain rahaa. Tärkeämpää on halu luoda jotakin ja mielenkiinto siihen, mitä tekee.

”On hienoa kehitellä uudenlainen tuote ja saada aikaan uudet markkinat. Raha tulee siinä sivussa jos on tullakseen. Lähdemme liikkeelle siitä, että teemme hyvän tuotteen, johon asiakas on tyytyväinen”, Tylli pohtii ja nousee ylös työpöytänsä takaa. On aika käydä katsomassa, mitä tuotantohallin puolella puuhaillaan.

Pienen paikkakunnat plussat

Hallissa kävellessään Tylli vaihtaa sanan siellä, toisen täällä. Tervehdittäviä riittää, mutta toimitusjohtaja ei kiirehdi. Kuulumisten vaihto työntekijöiden kanssa on tärkeää, sillä rivien välistä selviää, mitä työyhteisölle kuuluu.

”Meillä on yleensä hyvä tunnelma. Kaikki viisi osaomistajaa työskentelevät yrityksessä eri osastoilla, mikä luo välitöntä ilmapiiriä.”

Tyllis Oy:n päämaja on Kokkolassa, joten samoilta kulmilta olevat työntekijät tuntevat hyvin toinen toisensa. Ja on pienestä paikkakunnasta toinenkin etu.

”Jos täällä mokailee tai nolaa itsensä, sana leviää nopeasti. Varsinkin pomon on oltava tarkka omasta käytöksestään”, Tylli nauraa.

Kottikärryjen kautta maailmalle

Kun Erik ja Levi Tylli perustivat korjaamonsa vuonna 1956, työt tehtiin käsin aina takomisesta alkaen. Kuoma-autojen lavat nikkaroitiin puusta ja hetken aikaa Tyllin korjaamolla valmistettiin kottikärryjä. Nykyään yritys tuo elannon yli 40 ammattilaiselle ja toimii kaikissa Pohjoismaissa. Mitä tapahtui?

”Toimimme mielenkiintoisella alalla, josta työt eivät lopu. Ja tietysti pitää erottua joukosta - me erikoistuimme hyvin yksilöllisiin kuljetusratkaisuihin. Perheyrityksessä kaikki omistajat ovat myös hyvin perillä firman tilanteesta”, Tylli listaa.

Lisäksi on tärkeää puhua asiakkaan kieltä ja analysoida, millainen myyntipuhe kehenkin uppoaa.

”Olisi vaikeaa olla yrittäjä, jos ei olisi lainkaan kiinnostunut ihmisistä.”

Toisaalta epäonnistumista ei kannata pelätä. Jos unelmissa siintää ura yrittäjänä, kannattaa ottaa riski ja kokeilla.