Hyvä pomo johtaa omalla esimerkillään

Vanhan talon harjalla on ruuhkaa, kun Hämeen Laaturemontin asentajat pistävät kuhmuisen katon takaisin ojennukseen.  Yksi remonttimiehistä on yhtiön toimitusjohtaja Kimmo Riihimäki.

Mistään ei erota, kuka asentajista on pomo ja kuka alainen. Eikö johtaja istukaan pääkonttorin tammipöydän takana kravatti kaulassa?

”Meillä ei tarvita titteleitä. Olemme ehdottoman tasavertaisia keskenämme”, Riihimäki toteaa.

Niinpä hän kiskoo työhaalarit päällensä, kiipeää katolle muiden mukana ja vastaa alaistensa puheluihin vaikka keskellä yötä. Ongelmat ratkotaan yhdessä.

Lähestymistapa on osoittautunut menestykseksi. Riihimäki on kasvattanut yhtiönsä lamavuosien pienestä peltihallista Suomen suurimmaksi kattoremonttifirmaksi. Kuluvan tilikauden liikevaihto tulee olemaan lähes 50 miljoonaa euroa.

”Kova tulos johtuu ainoastaan siitä, että johdan esimerkillä ja ihmisten kautta. Numerot tulevat siinä sivussa.”

Arvostus täytyy ansaita

Aamuisin Riihimäki on ensimmäisenä työpaikalla ja pistää yhteisen aamupuuron tulille. Samalla tulee katsastettua, millä mielellä työntekijät saapuvat sorvin ääreen.

”Ihmistuntemusta on ehtinyt kertyä sen verran, että näen heti, jos jollakulla on mono vinossa. Tartun tilanteeseen, ja puhumme asiat halki saman tien. Ristiriidat eivät jää hautumaan.”

Heittäytymällä ja osallistumalla Riihimäki on saavuttanut työntekijöidensä arvostuksen.  Hän ei vaadi heiltä mitään, mitä ei itsekin tekisi.

”Poistun itse mukavuusalueeltani ensin, ja muut seuraavat perässä. Se yhdistää minut alaisteni kanssa paremmin kuin mitkään kaunopuheet.”

Älä jätä työtä toisen tehtäväksi

Hämeen Laaturemontin hyvä työilmapiiri mahdollistaa sen, että töitä paiskitaan tosissaan ja tiukassa tahdissa. Positiivisen fiiliksen ylläpitäminen on kaikkien vastuulla.

”Ryhmähenki ei synny itsestään. Mutta kun jokainen vuorollaan auttaa kaveria, saa itse moninkertaisesti takaisin.”

Työyhteisön toimintaa ohjaava motto onkin ”älä jätä työtä toisen tehtäväksi”. Joskus se konkretisoituu hyvinkin pieninä tekoina.

”Toimitusjohtajan selkä taipuu poimimaan roskan lattialta siinä missä muidenkin”, Riihimäki sanoo.

Kuinka saada työntekijät kuntoilemaan?

Esimerkillä johtaminen toimii myös kuntoilussa. Kimmo Riihimäki motivoi työntekijöitään erilaisilla kisoilla ja tapahtumilla − välillä mikroautoillaan, välillä lähdetään maratonille. Riihimäki itse kokeilee lajeja ensimmäisenä.

Uusin tempaus on tammikuussa alkava kunnonkohotuskilpailu. Valmentaja tekee osallistujille alkutestit ja antaa jokaiselle oman ruokavalion ja treeniohjelman. Puolen vuoden päästä voiton vie tiimi, joka on yhdessä parhaiten onnistunut nostamaan alkukuntoaan.

”He saavat palkinnoksi reissun ulkomaille”, Riihimäki lupaa.

Kilpailuun osallistuminen on toki vapaaehtoista. Lähes jokainen firman 230 työntekijästä on jo ilmoittautunut mukaan.