Näin rakennat täydellisen tiimin

Hyvä johtaja haalii tiimiinsä erilaisia osaajia ja antaa heistä jokaisen loistaa omalla vahvuusalueellaan.

Suomen koripallomaajoukkueen valmentaja Henrik Dettmannilla on selkeä kuva siitä, kuinka voittajajoukkue kootaan. Ihan ensimmäiseksi johtajan pitää varmistaa, että hän oikeasti tuntee tiiminsä jäsenet.

”Heikkoudet on hyvä tietää, mutta pitää keskittyä vahvuuksiin. Kun koutsi on kartalla alaistensa taidoista, valmiuksista ja seuraavista kehityskohteista, päästään jo pitkälle.”

Dettmann uskoo myös, että meissä kaikissa on sisäänrakennettu halu pyrkiä kohti parempaa ja tavoitella taivaita − kunhan ympäristö ei tapa innostusta.

”Yritän rakentaa motivoivaa ilmapiiriä. Valmentajana tehtäväni on auttaa pelaajiani tavoittamaan täyden potentiaalinsa.”

Perhonen vai delfiini?

Valmentajavuosiensa aikana koripalloguru on tullut siihen lopputulokseen, että oikeastaan tiimi on kuin eläintarha. Omaan tarhaan kannattaa tietysti hankkia mahdollisimman laaja kirjo erilaisia eläimiä.

”Joka lajilla on omat erityispiirteensä. Puuma on päämäärätietoinen, nopea ja itsevarma. Perhonen on cocktailtilaisuuksissa rupatteleva aloitteellinen ideanikkari ja delfiini puolestaan tiukasti sääntöjä seuraava yllätyksetön puurtaja.”

Perhonen on aloitteellinen ideanikkari ja delfiini tiukasti sääntöjä seuraava yllätyksetön puurtaja.

Erilaiset persoonallisuudet täydentävät toinen toisiaan. Pomon kontolla on vahvistaa kunkin hyviä ominaisuuksia, ja samalla varmistaa, että niiden haitalliset kääntöpuolet eivät pääse valloilleen.

”Puumasta tulee helposti jyräävä sarvikuono ja perhosesta kailottava apina”, Dettmann kertoo pilke silmäkulmassa.

Keittiöpsykologia voi kuulostaa hassulta, mutta sille on käyttöä. Tiimin jäsenten on helpompi ymmärtää toisiaan, kun erilaisuudesta puhutaan ja sitä arvostetaan.

Jokainen saa olla paras

Kun joukkue on kasassa, seuraava askel on tehtävänjako. Mieluiten kaikki työskentelevät omalla vahvuusalueellaan, koska silloin he voivat näyttää voimansa. 

”Ei ole järkeä pistää hyökkääjää maalivahdiksi. Pelaaja vain tuntee itsensä huonoksi, jolloin itseluottamus horjuu ja tulos kärsii”, Dettmann vertaa.

Mutta kun ihminen saa tehdä sitä, mitä hän todella osaa, hänen itseluottamuksensa kasvaa. Sitä myötä fiilis nousee ja tulos paranee. Silloin ollaan Dettmannin mukaan jo onnellisuuden alkulähteillä. 

”Voi kuitenkin olla haastavaa löytää jokaiselle juuri se paras positio. Ei pidä laskea sokeasti pelkkiä onnistumisia, vaan myös yrityskertoja, sillä ne ratkaisevat lopputuloksen.”

Luota itseesi − ja muihin

Voittoisaa tiimiä ajaa eteenpäin myös selkeä yhteinen tavoite: meistä pitää tulla parempia.

”Jotta tavoite saavutetaan, tarvitaan itseluottamuksen lisäksi ryhmäluottamusta”, Dettmann painottaa.  

Toisin sanoen kukaan ei saa asettua poikkiteloin tai levittä negatiivista energiaa. Yksilön on voitava luottaa siihen, että myös joukkuekaveri kamppailee yhteisestä voitosta ja on valmis tekemään töitä sen eteen.

”Jos yksikin sanoo, että en jaksa, en viitsi, en osaa tai ei kiinnosta, niin koko kentällinen pelaajia voi lannistua.”

Muuta valmentamismetodeitasi sen mukaan, mitä joukkueesi kaipaa. 

Dettmannin mukaan parhaat valmentajat ovatkin hyviä opettajia. Hän kehottaa jokaista menestyksestä haaveilevaa pomoa tarkkailemaan, kuinka juuri hänen alaisensa oppivat ja motivoituvat.

”Muuta valmentamismetodeitasi sen mukaan, mitä joukkueesi kaipaa. Ehkä huomaat pian johtavasi Suomen parasta tiimiä.”