Perehdyttämisessä tärkeintä on tunne

Veritaksessa perehtymisohjelmalle annetaan paljon aikaa. Ohjelman tarkoitus on esitellä toimialan erityispiirteet ja lakipykälät sekä ennen kaikkea saada tulokas tuntemaan itsensä osaksi joukkoa.

Kauppatieteiden maisteri Timo Eirola aloitti riskianalyytikkona Veritaksella viime toukokuussa.

”Työ on ollut mukavaa ja monipuolista. Saan hyödyntää osaamistani ja voin jatkuvasti kehittyä tehtävissäni”, Eirola kertoo.

Eirolan kohdalla koulunpenkki vaihtui työpöytään lennosta, ja ensimmäiset työkuukaudet ovat vierähtäneet perehtymisen parissa. Tehtävänkuva on laaja ja opittavaa riittää, mutta asiat ovat selkiytyneet yksi kerrallaan.

”Mielestäni tärkeintä on, että uusi työntekijä kokee olonsa tervetulleeksi ja saa tarvittavat valmiudet toimia tehtävässään. Veritaksessa on onnistuttu hyvin näissä molemmissa.”

Talo tutuksi kursseilla ja kahvitauolla

Eirolan perehtymisjakso on pitänyt sisällään muun muassa erillisen perehtymispäivän, esittelytapaamisia ja eläkevakuuttamisen peruskurssin.

”Kurssin ja esittelyjen avulla sain hyvän yleiskuvan työeläkealasta ja Veritaksesta kokonaisuutena. Yksityiskohtaisempaa ohjausta olen saanut riskienhallintapäälliköltä työn lomassa”, Eirola kertoo.

Virallisten tapaamisten lisäksi perehtyminen hoituu käytävillä, lounastunneilla ja kahvikupin ääressä kollegoiden kanssa jutustellen.

”Minut on otettu hyvin vastaan ja neuvoja saan heti, kun tarvitsen. Tutustun koko ajan paremmin varsinkin oman kerrokseni työkavereihin ja se tuo työpäiviin lisää sisältöä.” 

Uusi työ, uudet haasteet

Timo Eirola

Uuden työpaikan myötä myös elämän muut suuret kuviot voivat mennä vaihtoon. Eirola esimerkiksi muutti työn perässä Jyväskylästä Turkuun.

”Sunnuntaina saavuin parin laukun kanssa Turkuun ja maanantaina aloitin työt. Ensimmäinen haaste oli oikean reitin löytäminen kotoa työpaikalle”, Eirola nauraa.

Aurajoen rannalla komeileva konttori onneksi löytyi ongelmitta.  Uusi kotikaupunki on jo alkanut tulla tutuksi, työpaikasta puhumattakaan.

”Nyt tuntuu jo siltä, että olen osa Veritasta.”