Työhyvinvointikorttikoulutus antaa kattavan kuvan työkyvyttömyysriskin hallinnasta yrityksessä

Veritas on vuodesta 2012 alkaen järjestänyt yli 200 työhyvinvointikorttikurssia asiakkailleen. Regina Strandberg, Folkhälsans Förbund rf.:n Turunmaan toiminnanjohtaja, on jo kokenut kurssin kävijä – hän on suorittanut sen jo kolmesti.

”Niin no, olen kyllä ollut useamman kerran mukana, mutta aina eri roolissa”, Strandberg hymyilee.

”Sisältö on lähes sama joka kerta, mutta näkökulma vaihtelee muiden osallistujien mukaan. On ihan eri asia kokoontua oman osaston läheisten kollegoiden kesken verrattuna siihen, että tapaisi joukon yksinään työskenteleviä asiantuntijoita.”

”Mielestäni koulutus havainnollisti niitä työelämän rakenteita, joista meidän kaikkien pitäisi olla tietoisia, mutta jotka käytännössä saattavat jäädä hämärän peittoon. Kurssi toimiikin erinomaisena ponnahduslautana kehitystyölle työpaikalla.”

Strandberg näkee erityisen positiivisena sen, että työhyvinvointiasioiden pariin voidaan kokoontua koko päiväksi.

”Päivä pitää sisällään intensiivistä työtä työkavereiden kanssa. Faktaa ja tarpeellista tietoa tulee kosolti. Mutta siinä paikassa ja siinä hetkessä tärkeintä on se, että oikeasti kuuntelee kaveria”, Strandberg pohtii.

”Kurssin arvokkain anti onkin siellä virinnyt keskustelu. Aina oppii jotain uutta.”

Strandberg suosittelee kurssia kaikentyyppisille organisaatioille.

”Ehdottomasti! Uskon useimpien työyhteisöjen hyötyvän päivästä, jos sille vain antaa mahdollisuuden. Sitä uskoo tietävänsä työelämästä kaiken mahdollisen – mutta päivän päätteeksi tietää paljon enemmän.”

 

Työhyvinvointikortti-koulutus on Työturvallisuuskeskuksen kehittämä konsepti. Se antaa kattavan kuvan työhyvintitoiminnasta työpaikalla. Tutustu tarjoamiimme kursseihin tapahtumakalenterissa.