Työhyvinvointi on kokonaisuus – aivan kuten ihminenkin

Tätä ohjenuoraa noudattaa työssään työhyvinvoinnin asiantuntija Johan Treuthardt. Työhyvinvointi edellyttää, että kaikki sen osa-alueet on huomioitu.

Vaikka Johan hyppäsi tiimiimme vasta aivan äskettäin, hän puhuu kokemuksesta. Takana on vuosien työura vastaavissa työtehtävissä toisen työnantajan palveluksessa. Niinpä häneltä tulee kuin apteekin hyllyltä, mistä aineksista toimiva työhyvinvointi koostuu.

”Hyvä fyysinen kunto, riittävä rentoutuminen ja sosiaalinen viihtyvyys. Työyhteisön on viihdyttävä yhdessä. Olemme psykofyysisiä kokonaisuuksia”, Johan kiteyttää.

Työhyvinvointi ja jaksaminen eivät tule kuin Manulle illallinen sen paremmin työhyvinvoinnin asiantuntijalle kuin meille muillekaan. Niiden eteen on tehtävä töitä.

”Minulle henkilökohtaisesti fyysinen puoli on erityisen tärkeä. Olen isokokoinen, ja harvoja juttuja on mitoitettu minun kokoiselleni. Niinpä joudun koko ajan kiinnittämään erityistä huomiota siihen, ettei kroppa rasitu väärällä tavalla. Jos fyysinen puoli ei ole kunnossa, se vaikuttaa heti myös henkiseen hyvinvointiin.”
 

johan-treuthardt_700.jpg
Asiantuntija Johan Treuthardtin mukaan työhyvinvointi ei tule itsestään, vaan sen eteen on tehtävä töitä.

Hyvä johtaja saa ihmiset loistamaan yhdessä

Johan kertoo ammentavansa työssään usein urheiluvalmentajan taustastaan. Sekä urheilun että työelämän keskiössä ovat ihmiset.

”Olen aina pitänyt ihmisten parissa työskentelystä. Olen hyvä saamaan ihmiset toimimaan tiiminä, se on yksi vahvuuksistani. Samat periaatteet toimivat niin jalkapallossa kuin työelämässäkin. Molemmissa on tärkeintä saada yksilöt puhaltamaan yhteen hiileen”, Johan analysoi.

Valmentajan hommista Johan siirtyi merenkulkualalle. Tuolta ajalta on peräisin hänen arvostuksensa hyvää johtamista kohtaan.

Laivalla pitää olla hyvä kippari, joka johtaa, motivoi ja antaa tilaa. Sama pätee muuallakin työelämässä.

”Laivalla pitää olla hyvä kippari, joka johtaa, motivoi ja antaa tilaa. Sama pätee muuallakin työelämässä. Jokaisen yksilön panos vaikuttaa, joten mukaan on saatava kaikki.”

Työssä ei voi olla kaiken aikaa

Tämän päivän työelämässä rentoutuminen on monelle erityisen haastavaa. Sähköposti kilahtelee ja puhelin pirisee vuorokauden ympäri. Johanilla on takataskussaan pari vinkkiä niille, joiden ajatus pomppii kuin pupujussi.

Jos työasiat pyörivät illallakin päässä, kannattaa lähteä kävelylle ja jättää puhelin kotiin.

”Jos työasiat pyörivät illallakin päässä, kannattaa lähteä kävelylle ja jättää puhelin kotiin. Silloin on helpompi olla läsnä hetkessä. Kun puhelin on mukana, sitä tulee helposti vilkuiltua, vaikka tarkoituksena ei alun perin olisikaan ollut hoitaa työasioita lenkin aikana”, Johan vinkkaa.

Kävelylenkkiä voi käyttää myös käänteisesti. Työpuhelun tai palaverin voi hoitaa kävellen.

”Ota handsfree ja lähde kävelemään. Puhua voi kyllä, vaikka olisikin liikkeessä. Kävellessä on helpompi keskittyä vain hoidettavaan asiaan eivätkä muut jutut kilpaile huomiostasi.”