Eläkevakuutusyhtiön vaihtaminen on helppoa ­– näin se onnistuu!

Tiesitkö, että voit vapaasti vaihtaa YEL- ja TyEL-vakuutusyhtiötä, riippumatta siitä, mistä olet muut vakuutuksesi ottanut?

Työeläkeyhtiön vaihtaminen on helppoa, kunhan muistaa muutaman asian.

Elakevakuutusyhtion vaihtaminen

Jätä vakuutushakemus Veritakseen nyt – vakuutus tulee voimaan vuoden alusta

Jos haluat yhdenmukaistaa YEL- ja TyEL-vakuutuksen alkamisen kalenterivuoden kanssa, vakuutus kannattaa siirtää uuteen yhtiöön syyskuun loppuun mennessä. Näin vakuutus tulee voimaan vuodenvaihteesta.

Loppukesän lisäksi sinulla on vuoden aikana valittavanasi kolme muuta ajankohtaa vaihtaa eläkeyhtiötä. Muut vaihtoajankohdat ovat joulukuun, maaliskuun ja kesäkuun lopussa. Vakuutus tulee tällöin voimaan uudessa yhtiössä kolmen kuukauden viiveellä.

Muistathan ilmoittaa vakuutusyhtiön vaihtumisesta myös kirjanpitäjällesi!

Tutustu uuteen yhtiöön rauhassa

Lain mukaan vakuutus on voimassa ainakin vuoden uudessa yhtiössä, ennen kuin sen voi siirtää muualle.

Tämä aika kannattaa hyödyntää tutustumiseen uuden työeläkekumppanin tarjoamiin palveluihin. Vaikka TyEL- ja YEL-vakuutukset ovat sisällöltään, hinnaltaan ja ehdoiltaan kaikissa työeläkeyhtiöissä samat, tapa palvella ja oheispalvelut saattavat vaihdella suurestikin.

Tee näin ja siirrä vakuutuksesi Veritakseen

Helpoiten siirrät vakuutuksen jättämällä yhteystietosi verkkosivuillamme. Me soitamme sinulle ja hoidamme vakuutuksesi kuntoon. Voit myös täyttää vakuutussiirtohakemuksen verkossa.

Siirrä YEL- tai TyEL-vakuutus nyt

Samalla kun vakuutus tulee voimaan Veritaksessa, se päättyy automaattisesti vanhassa yhtiössäsi. Sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Tee syksyn paras päätös ja siirrä vakuutuksesi Veritakseen!