Fiilisjohtaja ja fokusmestari: nyt työelämässä on lupa tunteilla

Tänä vuonna Työelämän Forumin teemana on human intelligence.

Työelämän Forum on Veritaksen järjestämä maksuton seminaaripäivä, jossa pureudutaan työelämän tulevaisuuteen.

”Meille human intelligence tarkoittaa tunteita, fiilistä ja vuorovaikutustaitoja. Se pitää sisällään kaikki ne ainutlaatuiset kyvyt, joita ihmisillä on”, kertoo Veritaksen työhyvinvointitiimi, eli Minna Lundström, Katri Wänninen, Minna Bliss ja Johan Treuthardt.

Teema valittiin vastapainoksi tekoälylle ja digitalisaatiolle.

”Tällä hetkellä puhutaan valtavasti koneiden vallankumouksesta ja tekoälyn merkityksestä. Me haluamme pohtia, miten inhimillisiä taitoja hyödynnetään työelämässä”, sanoo Bliss.

Teema on myös vastaus Veritaksen keräämiin asiakaspalautteisiin: niissä on toivottu koulutuksia vuorovaikutuksesta, työyhteisötaidoista ja erilaisuuksien johtamisesta.

Inhimillisyyden uusi nousu

Veritaksen tyhy-tiimi veikkaa inhimillisyyden nousevan tärkeämpään rooliin työelämässä. Sujuva kanssakäyminen ja onnistunut kommunikaatio ovat menestyksen avaimia – ja juuri niissä on monella varaa parantaa.

”Työpaikoille tulee uusia ammattiryhmiä, joiden tehtävä on ohjata tunteita, lisätä motivaatiota ja inspiroida. Koneet hoitavat tekniset prosessit, mutta sosiaalisiin suhteisiin tarvitaan ihmistä”, sanoo Lundström.

Johtajia kaivataan etsimään luovia ratkaisuja ja ohjaamaan tiimiä nopeiden muutosten aallokossa. Lisäksi aidot kohtaamiset tulevat vähenemään, joten niiden laatu on entistä tärkeämpää. Tämän takia työpaikoille tarvitaan fiilisjohtajia, fokusmestareita ja strategisia taikureita.

”Tunteet ovat jo kiinteä osa työelämää. Seuraavaksi meidän on opittava ymmärtämään niitä paremmin ja ohjattava ne yhteiseen hyvään”, Bliss tiivistää.

Ilmoittaudu mukaan Työelämän Forumiin ja pistä tunnetaitosi ajan tasalle!