Testaajat valmistelevat tulorekisteriä muille käyttäjille

Anders_G.jpgHallituksen kärkihankkeisiin kuuluva tulorekisteri otetaan käyttöön vuodenvaihteessa. Järjestelmän yksityiskohtia viimeistellään jo nyt. Tärkeä osa kehitystyössä on rekisterin käyttöä testaavilla yrityksillä.

Yksi testaajista on ahvenanmaalainen IT-sektorin palveluyritys Pedago interaktiv.

”Tartuimme tilaisuuteen heti ja olemme olleet mukana aivan alusta asti, tammikuusta 2016”, Pedagon insinööri Anders Gustafsson kertoo.

Gustafsson on sitä mieltä, että jos järjestelmästä halutaan saada mahdollisimman hyvä, sen testaajien pitää olla taustoiltaan ja kokemuksiltaan erilaisia. Mitä useampi silmäpari rekisteriä katsoo, sitä parempi.

Palkkailmoitusten tekeminen helpottuu

Tulorekisterin raamit alkavat olla valmiina. Käyttäjän kannalta tietojen ilmoittaminen, muuttaminen ja poistaminen tulee olla mahdollisimman helppoa.

”Palkanlaskijan työ helpottuu huomattavasti. Kun palkka on maksettu, kaikki perusteet ovat valmiina. Vaikka tietojen ilmoittamista edellytetään viiden päivän sisään palkanmaksusta, se ei tule tuottamaan ongelmia.”

Gustafsson nostaa esiin myös toisen esimerkin palkkailmoitusrutiinien ohella. Kun palkkatiedot ilmoitetaan kuukausittain järjestelmään, vuodenvaihteessa ei tarvitse tehdä isoa rutistusta. Kaikki tarvittavat tiedot löytyvät jo rekisteristä.

Myös palkkatodistusten tekeminen yksinkertaistuu. Palkkatodistus liitetään moneen Kela-hakemukseen.

”Nykyään yritykset toimittavat eri viranomaisille 1,2 miljoonaa palkkatodistusta vuosittain. Jatkossa tätä ei enää tarvitse tehdä, koska kaikki tiedot löytyvät yhteisestä rekisteristä.”

Tulorekisteri vähentää myös tilastokeskuksen ad hoc -tiedusteluja, kun kaikki tiedot ovat haettavissa suoraan järjestelmästä.

Myös työntekijät hyötyvät järjestelmästä

Tulorekisteri avaa työntekijälle aivan uudenlaiset mahdollisuudet seurata omia tietojaan. Suurempi läpinäkyvyys hillitsee myös harmaata taloutta.

”Työnantajat eivät enää voi keplotella maksuilla palkansaajan tietämättä asiasta.”

Pidemmällä tähtäimellä palkkalaskelmista voitaisiin mahdollisesti luopua. Palkansaaja voisi itse käydä järjestelmässä katsomassa tietojaan.

”Mutta toistaiseksi tämä on vain spekulaatiota, nähtäväksi jää, miten järjestelmä kehittyy. Varmaa on se, että uusi yhteinen järjestelmä luo aivan uusi mahdollisuuksia!”