Työelämän tulevaisuus: tehottomuutta ja tekoälyä

Kysyimme futuristi Niko Herliniltä ja strategisti Kirsi Kostialta, millaisia ajatuksia työelämän tulevaisuus heissä herättää.

 

Herlin ja Kostia juontavat Veritaksen Työelämän Forumin 4.10.2018.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tapahtumasivulla.

 

Niko Herlin: Eläköön tehottomuus!

 

Työ muuttuu ja otamme käyttöön yhä enemmän automaatiota. Tulevaisuudessa kollegamme ovat usein robotteja ja algoritmeja. Mikä erottaa meidät koneista, ja missä me olemme erityisen hyviä?

Koneet ovat tehokkaita. Mutta me emme ole koneita ja tehokkuus tai väsymätön työskentely eivät ole parhaita puoliamme.

Kenties meidän ihmisten on tarkoituskin olla tehottomia. Kun päästämme irti kiireestä ja pakonomaisesta suorittamisesta, keksimme usein loistavia ratkaisuja ja innovoimme uutta. Miksi sitten tälle luovalle irtiotolle ei anneta enemmän mahdollisuuksia?

Erilaisia seminaareja järjestetään yllin kyllin. Mutta osaammeko hyödyntää ne oikein? Ehkä ei kannatakaan keskittyä tiedon lisäämiseen, vaan tiedon jäsentämiseen ja pohdintaan. Tarvitsemme hyviä alustoja ajatusten vaihtoon, pysähtymiseen ja reflektointiin.  

Tätä itse toivon Veritaksen Työelämän Forumilta. Saada pieniä kipinöitä, mutta ennen kaikkea mahdollisuutta oivaltaa asioita itsekseen ja yhdessä. Mahdollisuutta pysähtyä hektisen arjen keskellä ja aidosti luoda jotain uutta.

Kirsi Kostia: Tekoäly, aito äly ja tunneäly?

Jokainen on kyllästymiseen asti lukenut juttuja tekoälystä ja erilaisista uhkakuvista. Miksi oikein puhutaan tekoälystä? Mitä sitten on aito äly?

Itse olen pohtinut asiaa niin, että nyt tekoälyt ovat vähän kuin lapsia, joille täytyy opettaa sitä kaikkea, mitä me eri ihmiset olemme oppineet ja havainnoineet maailmasta ja asioista.

Tekoäly ei oivalla, huomaa erilaisia vivahteita tai saa ahaa-elämyksiä. Sitäkö on se aito äly!? Pystymme keksimään uusia asioita ja olemaan arvaamattomia – positiivisella tavalla tarkoitettuna.

Olemme myös herkkiä tunteille ja yleiselle fiilikselle. Perinteisestihän tunne-elementit on yritetty pitää työelämän ulkopuolella ja ainakin kaiken johtamisen, mittaamisen ja vaikkapa strategioiden maailmaan kuulumattomana asiana.

Nyt on aika laskea tunteet takaisin työelämään. Työelämän Forumilta odotan keskustelua ja ideointia inhimillisyyden huikeista mahdollisuuksista!