Toimitusjohtajan katsaus vuoteen 2018: hyvä tulos pienten ja keskisuurten asiakasyritysten piirissä

Veritas Eläkevakuutus Veritas Pensionsförsäkring Carl Pettersson

Vuosi 2018 oli Veritakselle merkittävien muutosten vuosi. Vuonna 2017 uudistetun strategiamme mukaisesti olemme tehneet työtä kasvun ja kustannustehokkuuden parantamiseksi. Tavoitteenamme on olla Suomen paras työeläkeyhtiö yrittäjävetoisille pienille ja keskisuurille yrityksille. Matka on pitkä ja vie aikaa, mutta näyttää siltä, että kuljemme oikeaan suuntaan.

Vuoden tärkein muutos oli Veritaksen ja Pensions-Alandian yhdistyminen, joka tuli voimaan 1.1.2019. Lähes kuusi vuosikymmentä jatkuneen hyvän yhteistyön jälkeen oli tullut aika ottaa seuraava askel ja luoda yksi yhteinen yhtiö. Yhdistynyt yhtiö jatkaa Veritas Eläkevakuutuksena. Vaikka olemme suhteellisen pieni yhtiö, olemme taloudellisesti erittäin vahva toimija Suomen työeläkemarkkinoilla. Vakavaraisuutemme on erinomainen, ja fuusion ansiosta voimme tehostaa toimintaamme lähes miljoonalla eurolla vuosittain. Nämä kaksi tekijää hyödyttävät kaikkia asiakkaitamme tulevina vuosina entistä parempien asiakashyvitysten kautta.

Strategiamme mukaisesti Veritas keskittyy pieniin ja keskisuuriin yritysasiakkaisiin. Markkinoiden pienimpänä eläkeyhtiönä olemme tasavertainen kumppani pk-yrityksille. Suomalaiset pk-yritykset ovat avainasemassa maan taloudellisen kehityksen kannalta. Meille on kunnia-asia, että pienimmätkin asiakasyritykset kokevat olevansa tärkeitä asiakkaitamme. Uusi strategia näkyy myös luvuissa. Vakuutusten määrä kasvoi yli kuusi prosenttia, mikä on meille paras tulos moniin vuosiin.

Työeläkeyhtiölle toiminnan kustannustehokkuus on erityisen tärkeää, koska hoitokustannustulos palautuu kokonaisuudessaan asiakkaille asiakashyvityksinä. Vuoden mittaan otimme ensimmäiset askeleet merkittävästi kustannustehokkaamman toiminnan suuntaan, ja hoitokustannustulos lähes kaksinkertaistui vuoteen 2017 verrattuna. Tarkoituksemme on edelleen tehostaa toimintaamme, jotta vastaava tuloskehitys jatkuisi tulevina vuosina.

Yritys ei ole mitään ilman asiakkaitaan ja työntekijöitään. On todella ilahduttavaa, että Veritas onnistui jo viidentenä peräkkäisenä vuotena nappaamaan kultaa toimialan yhteisessä asiakastyytyväisyystutkimuksessa, jonka Taloustutkimus teki vuoden 2019 alussa. Työmme on saanut erinomaisen arvosanan, mutta siihen liittyy myös vastuu. Olemme vastuussa siitä, että hyvä, henkilökohtainen asiakaspalvelumme koetaan myönteisesti myös tulevaisuudessa. Se on minun ja kaikkien meidän tärkein tehtävä.

Haluan kiittää kaikkia veritaslaisia mahtavasta työpanoksesta vuonna 2018. Yhtiössämme vallitseva omistautuminen vie meidät pitkälle tulevina vuosina!

Haluan myös kiittää asiakkaitamme. Olemme olemassa teitä varten. Yrityksen vahvuus on sen asiakkaissa. Kiitos luottamuksestanne nyt ja tulevaisuudessa!

Carl Pettersson
Toimitusjohtaja

Tutustu vuosikertomukseemme 2018 tästä.

Avainsanat